Bank Asya'da kaldıkları her yılın, kendilerine mali açıdan büyük bir külfet getirdiğini savunan Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, Süper Lig'e yükselmeleri halinde hem önemli bir bütçeye sahip olacaklarını, hem de kulübün kendi kendini çevirmeye başlayacağını söyledi.
6 yıldan bu yana kulüp başkanlığı görevini üstlendiğini hatırlatan Akgül, dönem dönem masrafların karşılanması ve yeni yatırımların hayata geçirilebilmesi noktasında cebinden para harcamak zorunda kaldığını dile getirdi. Bank Asya 1. Lig'de kaldıkları her yılın, kulübe mali açıdan ciddi bir külfet getirdiğini kaydeden Akgül, "Eğer Süper Lig'e çıkabilirsek üzerimizden büyük bir yük kalkacak. O zaman 20-22 milyon TL'lik bir bütçeye sahip olacağız. Böylelikle hem daha güçlü bir mali yapıya sahip olacağız,
hem de kulüp kendi kendini çevirecek. Durum böyleyken bir takım çevrelerin; 'Bayram Akgül, kulübü Süper Lig'e çıkartmak istemiyor' şeklindeki açıklamalarına da bir anlam veremiyorum. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

"ADANASPOR SATILIK BİR EMTİYA DEĞİL"
Kulübün satılacağı yönündeki iddialara da açıklık getiren Bayram Akgül, hiçbir zaman "kulübü satacağız" diye ortaya çıkmadıklarını, böylesi bir durumun da söz konusu olamayacağının altını çizdi. Adanaspor'un satılık bir emtiya olmadığını vurgulayan Akgül, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
"Adanaspor'u istediğiniz zaman alıp satamazsınız. Adanaspor büyük bir camia. Ancak son aylarda basın yoluyla benim bu işi yapamadığım çok fazla dillendirildi. Ben de Tevriz Dura'yı arayarak, 'Bu işi benden iyi yapabilecek varsa buyurun arasın' dedim. Bunun üzerine bahse konu olan kişilerin avukatları beni aradı, görüşmek istedi ben de avukatlarımla görüştürdüm. Ancak karşı taraf çok gayri ciddi geldi. Bu konuda burada kapandı."

"TÜRKİYE'DE BORCU OLMAYAN TEK KULÜP ADANASPOR'DUR"
Adanaspor'da kendisinden başka 6 yıl üst üstte başkanlık yapan bir başka isim daha olmadığına dikkat çeken Akgül, göreve geldikleri ilk yıl şampiyon olarak Bank Asya 1. Lig'e taşıdıklarını, sonraki 2 yıldaysa averajla Süper Lig kapısından döndüklerini hatırlattı. Geçtiğimiz sezon çok kötü bir dönem yaşadıklarını dile getiren Akgül, "Nasıl ki, ilk 4 yıldaki başarı benimse, geçen sezonki başarısızlıkta benimdir. Ama şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye'de borcu olmayan tek kulüp Adanaspor'dur. Bunu yanında
Beşiktaş'tan da Ersan Adem Gülüm'ün transferi nedeniyle yaklaşık 3.5 milyon TL'lik bir alacağımız var" şeklinde konuştu.

"BANA KÜFÜR EDENLERİ CİDDİYE ALMIYORUM ONLAR ÇAPULCU"
Taraftarlarla ilgili açıklamalarda da bulunan Bayram Akgül, "Geçtiğimiz yıl bir yürüyüş yaptık ama çıkıp da beni Adanaspor taraftarlarını protesto ediyormuşum gibi gösterdiler. Kendilerini Adanaspor'un taraftar grubu gibi gösteren kişiler, bize çok ciddi sıkıntılar oluşturdu. Deplasmana gideriz bu adamlarla problem yaşarız, gittiğimiz yerde kavga ederler ceza yeriz, gittiğimiz şehirle aramız açılır. Geliriz Adana'da küfür kafir, koltuk kırarlar Federasyon'a ceza öderiz. Bazı kesimler de bunu kullanmaya
kalktı. Bunu yapan en fazla 100 kişilik bir grup. Bana küfür ediyorlar ama ben üstüme alınmıyorum. Küfür eden kendine eder, ben onları ciddiye bile almıyorum onlar çapulcu gruplar" ifadesini kullandı.