Ardı ardına alınan kötü sonuçlarla birlikte 'zirve'den de uzaklaşan Toros Kaplanı'nda teknik heyet, faturayı futbolculara kesti. Bu noktada da teknik direktör Levent Eriş'in raporu doğrultusunda Emre Aktaş, Anıl Karaer, Semih Durmuş ve Tuna Üzümcü'nün kadro dışı bırakıldığı belirtilirken, yönetimin de bu oyuncuların devre arasında kendilerine kulüp bulmalarını tavsiye ettiği öne sürüldü. Gelişmelerle ilgili olarak sessizliğini bozan Levent Eriş, "Emeğim geçen ve Adanaspor forması için ter döken herkesin
yüreğine ve ayağına sağlık. Ama ben de yeni bir yapılanmaya gidiyorum. Bu nedenle de devre arasında yapacağım hamlelerle ilgili olarak önümü görmem gerekiyor. Tüm bunlarda bu noktada atılan adımlar" dedi.
Herkesin kendi düşüncelerine saygı duymak zorunda olmadığını, ancak sonuçta alınan kararın kendilerine ait olduğunu ve bu kararın da alındığını hatırlatan Eriş, sezon başında kurmuş olduğu kadronun, belirlenen hedefe ulaşılabilmesi adına yeterli olduğu yönünde açıklamalarda bulunduğunu ve hala bu sözünün de arkasında olduğunu dile getirdi. Eriş, "Bugün başka, yarın bambaşka konuşan biri değilim ve sözümün arkasındayım. Ama ne yazık ki, söylediklerimizi isteyen istediği yere çekebiliyor. Bu konuda
üzülerek söylüyorum ki ülke olarak ustayız. Hepimiz esnek bir Türkçeye sahip olduğumuz için lafı istediğimiz yere çekmekte üstümüze yok" ifadesini kullandı.
Çok yetenekli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduğu yönünde sezon başında açıklamalarda bulunduğunu ve bugün de hala aynı düşünceyi taşıdığını anlatan Levent Eriş, konuşmasını da şöyle sürdürdü:
"Ama ben 'takım' olmaktan bahsediyorum ve artık bir devir kapandı. O gün, bu arkadaşlara sonuna kadar inandığımı söylemiştim, bugün de inandığımı ifade ediyorum. Adanaspor forması altında bir takım değişikliklere gitmek zorundayım. Yani artık bir takım şeylerin değişmesi gerekiyor. Bu nedenle bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmamız son derece doğal. Ben, beklentilerimizi karşılayamayan arkadaşlarımızla yollarımızı yavaş yavaş ayırmak durumundayım."