İşte o açıklama;

Spor Kamuoyunun Dikkatine;

Adana Kamuoyu iki gündür hiç bir şekilde taraf olmadığımız, tasvip etmediğimiz ama nedense ilgimiz olmadığı halde içerisine çekilmek istendiğimiz bir konuyu tartışıyor.
Adana'da yayın yapan Akdeniz Televizyonu'nun park halindeki aracına yönelik taşlı saldırıyı Büyük Adanaspor Taraftarına ve camiasina mal edilmeye çalışıldığını üzülerek, utanarak ve ibretle izlemekteyiz.
Henüz kimler olduğu bilinmeyen ve nedeni anlaşılmayan bir olayda neden doğrudan hedef gösterildiğimizi bu yayıncı kuruluşun mutlaka açıklaması gerekmektedir.
Pazar günü oynadığımız Tokru Konyaspor maçının sonrasında Akdeniz Televizyonu canlı yayın aracının taşlanması olayı Adanaspor Taraftarına mal edilmiştir.Dünden bu yana yapılan yayınlarda taraftarımız hedef alınmış ve bu olayın organize bir şekilde yapıldığı sürekli olarak belirtilmiştir.

13 gün öncede aynı araca bir saldırı yapıldığı ve maç sonu yapılan olayın 2.saldırı olduğu yayınlarla kamuoyu ile paylaşılmıştır.Daha önce yapılan saldırının ardından neden aracın Büyükşehir Belediyesinin önünden kaldırılmadığı ve ısrarla orada park halinde bırakıldığıda merak konusudur.
Bu sorular mutlakata yanıtını bulacaktır.
Ancak kimliği henüz belirlenmemiş insanların attığı taşların bu şehrin iki büyük camiasını birbirine düşman ettirme çabasını dehşetle izlemekteyiz.
Evsen Medya Gurubu bu olay karşısında televizyonlarının yayınlarını durdurma suretiyle Adanaspor Taraftarını hedef göstermiş ve kardeş takımımız Adana Demirspor ile Adanaspor taraftarını karşı karşıya getirmeyi amaçlamıştır.
Medya sahipleri, yöneticileri ve çalışanları elbette bir spor kulübünün taraftarı olabilirler.
Hatta bunu fanatikçe ve daha ötesi holigan tarzında tribün ve stadlarda yansıtabilirler.
Ama asla ve asla medya kuruluşları spor kulüplerinin taraftarlığını ve amigoluğunu yapamazlar.
Gazete ve ekranlar rakip takımları yani tutmadığınız, sevmediğiniz renklere hakaret ve aşağılama adına kullanılamaz.
Bunun için herkesin adı ve ünvanı ne olursa olsun dikkatli olmaları gerekmektedir.
Sporda şiddet yasasını bazı medya patronlarınında okuması ve hatırlaması gerekiyor.
Akdeniz TV aracına taş atılmasına gerekçe olarak Adana Demirspor taraftarı olduğunu söylemek ve Adanaspor taraftarını yani bu şehrin insanlarını birbirine düşman ve hedef göstermeye çalışmak çirkin ve yakışıksız bir harekettir.
Bundan ötürü hiç kimse saldırıya uğramaz ve hedef gösterilmez.
Bazen medya patronları birilerine şirin görünebilme telaşından olsa gerek ağızlarından çıkanları kulakları duymuyor.
Basın özgürdür.
Ama bu özgürlüğü birilerinin hoşuna gitsin diye başkalarına hakaret etme ve onları hedef gösterme hakkınıda kusura bakmasınlar ama kimseye vermez.
Her özgür insan istediği kulübün taraftarı olabilir ve destek verebilir.
Bugün Kulübümüzü ve büyük Adanaspor taraftarını hedef göstermeye çalışanlar ve nezaketten söz edenler acaba Adanaspor Kulübü'nün otobüsü hemde içinde futbolcular varken taşlı saldırıya uğradığında neredeydi acaba?
Daha 3 hafta önce otobüsümüz Bolu'ya giderken Mavi Bulvar civarında taşlı saldırıya uğramasını haber yapma gereği dahi duymayan Evsen Medya Grubu alakamız olmayan bir konuda bizden özür ve açıklama beklediğini duyurmaktadır.
Bizim özür dileyeceğimiz yada taraftarımı kınamam gereken hiç bir durum ortada yoktur.
Böyle bir açıklama taraftarıma mal edilmeye çalışılan bu olayı ortada hiç bir delil yok iken kabul etmek anlamına gelmez mi?

Bu arada Sayın Yüksel Evsen canlı yayında bırakın bir medya mensubunu normal bir insanın dahi konuşmayacağı çok çirkin ifadeler kullanmıştır. Bununla da yetinmeyerek aile şirketimizi hedef göstermiştir.
Aile Şirketimin araçlarını hedef göstererek Adana Demirspor taraftarlarını da tahrik etmektedir.Bu dakikadan sonra Şirketimin araçlarına yapılacak en küçük bir saldırı ve tacizden bizzat Yüksel Evsen'in kendisi sorumludur.
Sayın Evsen sosyal medyada benimle telefonla görüştüğünü ve taşlama olayına üzülmediğim konusunda paylaşımlar yapmıştır.Konuşmanın tamamını sosyal  medyada paylaşmayan Evsen bazı kelimeleri seçerek yine kafalarda soru işareti bırakmak istemiştir.Telefonda yapılan görüşmelerin tamamında neler konuşulduğuna Adana Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci  Sayın Rıfat Söylemez’de şahittir.
Son olarak bu şehrin iki güzide kulübünün taraftarlarını sağ duyulu olmaya davet ediyorum.Televizyon ekranlarında iki takım taraftarları arasına nifak sokmak isteyen kişilere en büyük cevabı yine taraftarlar verecektir.
 
                                                             Saygılarımla
                                      Bayram AKGÜL