Şimşekler Grubu’ndan sonra Adana Demirsporlular Derneği’ de yazılı açıklama yaptı. Demirspor’da gelişmelerden kaygı duyduklarının altını çizen Dernek yöneticileri, Selahattin Aydoğdu yönetimi eleştirdi. Telat Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Bilindiği üzere mevcut yönetimimiz sponsorluk, kurumsallaşma, belediyeye bağlı kalmama, borç azaltma ve para sorunu yaşatmama diye birçok vaatlerde bulunmuştur.

Ama geçtiğimiz 5 aylık süreçte, Demirspor’umuz tarihinde görmediği bir hafta idmana çıkmadan maça çıkma ve elektrik kesintileri (7. Gün) ile karşı karşıya kaldı. Mevcut yönetimin vermiş olduğu diğer vaatlerin de hiçbiri gerçekleşmediği gibi somut bir adım da göremedik. (Görülecek gibi de durmuyor.) Görüldü ki lobi anlamında da söylenilenler çıkmadı. Protokol boş kaldı ve Demirsporluların beklediği gibi hiçbir maddi destek ve kaynak yönetim tarafından sağlanamadı. Personel, futbolcu ve teknik heyete davranış, yönetiş şekilleri ne futbol etiğine ne de Demirspor duruşuna yakışmadı. En başta Adana’mızın insanı olan ve camiamıza üç şampiyonluk yaşatmış Ercan Albay’a karşı görevi esnasında (1,5 yıllık sözleşmesi varken) başka hoca arayışlarına girilmesi bunun en somut örneğidir.

Hâlbuki verilen vaatlerden birisi de istikrardı. Maalesef yönetimimiz hayalet yönetim olmuştur ve sadece kâğıt üzerinde kalmıştır. Bu kadar tepki ve olumsuzluklar varken ne bu durumlar hakkında ne de geleceğe dair hiçbir açıklama yapmamaları bizi endişelendirmekte ve düşüncelerimizi haklı çıkarmaktadır.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ’nün Demirspor’umuza ilgisini görüyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bizim isteğimiz acil bir kongre kararı alınması; daha ciddi, güçlü, proje üreten ve gerçekleştiren, maddi kaynak (hibe) yaratabilen, kalıcı gelir elde edebilecek bir yönetim ve yönetim anlayışının oluşmasıdır. Bunların gerçekleşmesi için de Belediye Başkanımızın desteğinin alınması şarttır.

Öte yandan taraftarlarımızın yanlış yöne doğru bakmayı ve sorunlara yanlış teşhis koyarak tartışmalarla birbirinin kalbini kırmayı bırakması lazım. Birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek doğruyu görmek lazım. Asıl sorun başarı veya başarısızlık değil maddi kaynak, hibe ve kalıcı gelir sağlayamamaktır.

Aksi takdirde diğer bilinen büyük camialar gibi 2015-2016 sezonu itibarı ile Demirspor’umuzun yok oluşa doğru gidişinin geri sayımı başlamış olur.