İşte o açıklama;
" Takımın içinde, yönetimin içinde, taraftarın içinde ve hatta basının içinde bir bölünmüşlük olduğu aşikar. Sezon başından bu yana halkalar kopmuş vaziyetde. Keşke böyle olmasaydı ‘kol kırılıp yel içinde kalsaydı.’ Bu durundan sezon sonuna kadar, daha doğrusu yeni bir kongreye kadar kurtulamıyacağı da aşikar.
    Ama futbolcu kardeşlerimizin herkes ve her şey için kulağını, gözünü, ağzını kapayıp bu büyük camia için, bizim için kutsal olan o forma için sirkelenip kendilerine gelmeleri lazım. Çünkü bizler bu oyunu onlarda gördük ve tekrar görmek istiyoruz. Ve hiç birşeye, kimseye ihtiyaçları olmadan bunu kendi aralarında tek yumruk olarak çözebileceğine, yüzlerimizi tekrar güldüreceğine, tribünlerden sitem yerine şampiyon seslerini yükselteceğini çok iyi biliyoruz. Bizler sizlerin gözlerinde o ateşi tekrar görmek istiyoruz.
   Yoksa olacakları, planları bilmeye filozof olmaya gerek yok. Urfaspor maçında aksi bir puan kaybında sezon başına dönülür. Bir iki futbolcu kurban seçilir, belki hocada nasibini alır ve ardından yönetim istifa, istifa … ve kendine yakışanlarda küfür eder.
    Biz 3. ligde İslahiye’de, Kilise’de yenildik, 3. ligde 5 de yedik ve hatta 3. ligde 3. bile olamadık ama hep sonuna kadar takımımızın, kulübümüzün, Demirsporumuzun bir sitem bile etmeden arkasındaydık. Demirsporluluğu ayrı kılanda buydu. Böyle bir Demirsporlu yetişiyordu. Demirsporluluk buydu stadlar hesap sorma yeri değil, aşıkların buluşma yeri idi.
    Ama şuna çok üzülüyoruz Demirspor taraftarı Demirspor’u artık gündeme göre gündelik yaşar hale geliyor. Skor taraftarı olmadık galip gelince şampiyon, mağlup olunca fatura kesiliyor. Geçen sene şampiyon olduğumuzda bile bu takım 3 defa protesto yedi.
    Tekrar sadece futbolcu kardeşlerimize sesleniyoruz; bize ve kendinize bunu yaşatmayın kırın zincirleri, tek yumruk olun, ne kendiniz için nede bizim için ARMA için savaşın. Skor önemli değil ama savaşın, o ruhu gösterin bunu da yalnız siz yapabilirsiniz.
    ÇÜNKÜ BİZLER BÖLÜNMÜŞÜZ…