Adana’ya ‘milli’ onur. 2014 yılında organize edilecek olan; ‘Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan, U15 Yıldız Milli Takım aday kadrosuna Adana’dan sadece Arda Gülü davet edildi.

14 yaşında olan ve basketboldaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Gülü, 1-4 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ‘Milli Takım Kampı’na katılacağı kaydedildi. Aynı zamanda da Adana Bilfen Fen Lisesi öğrencisi de olan Gülü’nün, kolejin ‘Yıldız Takımı’nda da forma giydiği bilgisi verildi.

Milli Takım formasını giyecek olmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Gülü, “Adana’da basketbol oynarken, Milli Takım’a kadar yükselip, burada ay-yıldızlı formayı giyebilmek büyük bir onur. Hem Adana’yı, hem de ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Arda Gülü’nün babası Berkant Gülü de, oğlunun basketbolu çok sevdiğini ve onu sahada başarıdan başarıya koşarken görebilmenin de kendilerini çok mutlu ettiğini anlattı. Gülü, “Oğlumla ne kadar gurur duysam az. Okul takımında oynarken, şimdi de Milli Takım formasını giyecek. Bu durum ailesi olarak bizi mutlu ediyor” ifadesini kullandı.