ASGD’nin, genel merkezi Bursa’da olan tek basın meslek kuruluşu olarak, önemli bir işlev üstlendiğini vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Haksızlığa uğradığını bildiğimiz, Bursamızdan çıkıp bütün Anadolu’ya mal olmuş 30 yıllık derneğimizin yersiz yurtsuz bırakılmasına gönlümüz razı olamazdı. Bu sorunu bir şekilde çözüme kavuşturmak konusundaki sözümüzü en kısa zamanda yerine getireceğiz. Basın emekçisi dostlarımız müsterih olsunlar” dedi.


Gemlik Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan genel kurulda tam bir Türkiye fotoğrafı gördüğüne değinen Başkan Erdem şöyle konuştu:

“Adana’dan Kayseri’ye, Elazığ’dan Kocaeli’ye, Çorum’dan Karabük’e, Sakarya’ya kadar pek çok kentten basın mensubunu bağrına basan ASGD’nin, Anadolu coşkusunu tam anlamıyla yansıttığının ve tam bir Türkiye fotoğrafı taşıdığının bir kez daha tanığı olduk.
Kongrenin aynı zamanda gazetecilik mesleğinin güncel sorunlarının tartışıldığı, son derece yararlı düşünce paylaşımlarının yaşandığı, anlamlı bir etkinlik halinde geçmesini de ayrıca çok isabetli bulduk.

Genel kurula, Türk Dünyası ülkelerinden gazeteci katılımının gerçekleşmesinin farklı bir renk kattığını da yerinde gözlemledik.

ASGD’nin mesleki anlamda hayata geçirdiği faaliyetlerinin sık sık uluslararası boyut kazanması, hem ülkemiz hem de Bursamız açısından verimli sonuçlar, anlamlı kazanımlar ortaya çıkardığını görüyoruz. Genel Başkan İbrahim Erdoğan’ın şahsında, güven tazeleyerek yeniden seçilen Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu kutluyor, yenilenerek daha da güçlenen ASGD’ye başarılar diliyorum.”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür eden Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan da, derneğin sosyal sorumluluk içermesine özellikle dikkat ettikleri faaliyetlerinin artarak devam edeceğine vurgu yaptı.

MEDYA ASIL İŞLEVİNE DÖNMELİ

Gazeteciliğin kamusal nitelikli bir görev olduğunun altını çizen Genel Başkan Erdoğan, “Mesleğin bu misyonundan uzaklaşmış olması, bize göre günümüzün en güncel sorunudur ve gazetecilik mutlaka asıl işlevine kavuşmalıdır.

Bunun için de meslek kuruluşlarına ciddi görevler düştüğünün bilincindeyiz.
ASGD, bu sorumlulukla hareket eden ve Türkiye genelinde yaygın bir teşkilatı bulunan bir dernek olarak, faaliyetlerini, tıpkı bir sivil toplum kuruluşunun üstlenmesi gereken bir anlayışla yerine getirme çabasındadır.
Bu anlamda yerel yönetimlerimizin desteği bizler için tabi ki çok ayrı bir öneme sahip.
Nilüfer Belediyemizi her daim yanımızda görmekten, Sayın Başkanımız Turgay Erdem’in yakın ilgi ve desteğini her etkinliğimizde hmemizden büyük güç aldığımızı özellikle belirtmek istiyorum.

Tarihi bir haksızlığa uğradığı kamuoyunca yakınen bilinen derneğimiz ASGD’ye, yeni bir yer kazandırma sözü de Bursamız adına çok değerli olan ve temsil ettiğimiz Anadolu’daki büyük camiamızı da çok sevindirip, yeni umutlar aşılayan anlamlı bir tavır olmuştur.
Sayın Başkanımıza şimdiden şükranlarımızı ifade ediyor, birlikte çok daha güzel işlere imza atacağımıza olan inancımızı vurgulamak istiyoruz.”