Avcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

SOSYAL MEDYA GERÇEĞİ…

“24 Temmuz 1908’de sansürün kaldırılmasıyla Türk basın tarihinde önemli bir adım atılmıştır. O tarihten beri sansür, zaman zaman gündem maddesi olagelmiştir ve bugün de bazen tartışma konusu olabilmektedir. Yasama, Yürütme ve Yargı gibi belirleyici üç ana güce sivil toplum örgütlerinin de eklenme çabası sürse de halen Basın, ‘4. Güç’ konumuyla önemini ve yerini korumaktadır. Diğer taraftan milyarlarca insanın ve hatta robot hesapların kullanıcı olduğu, dolayısıyla denetimi daha zor görünen sosyal medya ise, bazen sarsıcı olabilen etkisiyle klasik basının yerine göz dikmektedir.”

GAZETECİLERİN SORUNLARI…

Avcı, “Böyle bir süreçte ‘Basın Bayramı’ ile gündemimize gelen ‘Sansür’ konusunda, tüm tarafların kişi hak ve hürriyetlerini, kamunun menfaatlerini dikkate alan, şeffaflığın yanında vicdan, merhamet, duygudaşlık (Empati) gibi değerlerde de hassasiyet göstermesi gerektiği açıktır. Bu kadar geniş hakların ve aynı derecede kısıtlamaların konuşulduğu bir sahada görev yapan gazetecilerin sansürün dışında çalışma şartları, sosyal ve ekonomik hakları gibi sorunları da bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

“YIKICI” , YAPICI” VURGUSU…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şöyle bitirdi:

“Bu vesileyle ifade etmek gerekirse; yıkıcı ve bölücü terör örgütlerinin, küresel emperyalizmin adına çalışan sözde gazetecilere kanunun gerekleri mutlaka uygulanmalıdır. Diğer taraftan, her zaman ülke ve millet menfaatini öncelikli gören, eleştirileriyle dahi yapıcı bir rol üstlenen, kişi hak ve hürriyetlerine saygı gösteren gazetecilerin ise, şikâyetlere konu mağduriyetlerin giderilmesi suretiyle desteklenmesi lazım gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; emperyalizme uşaklığı zillet bilen, ‘Bu devlet, bu bayrak benim’ diyen, Türk milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyan tüm gazetecilere selam olsun. Basın sektöründe alın teri, fikir teri döken tüm emekçi basın mensuplarının Basın Bayramı kutlu olsun.”