7-12 Ekim 2009 tarihleri arasında Bursa, İzmir, Konya ve Mersin´de gerçekleştirilen Eleme Grubu karşılaşmalarında Sekizli Final´e yükselen, Banvit, Beşiktaş Cola Turka, Bornova Belediyesi, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom takımları 25. Türkiye Kupası´nın sahibi olabilmek için mücadele edecek.

Adana 4 yıl aradan sonra basketbolda Türkiye´nin en büyük organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Teknosa Türkiye Kupası Sekizli Final heyecanı, Adana Hilton Otel´de düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

Toplantıya Adana Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve Yardımcısı Mustafa Lavkor, Adana Basketbol İl Temsilcisi Sezer Sinan, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Türkiye Basketbol Federasyonu Erkek Ligleri Direktörü Ayhan Özgümüş, kulüp temsilcileri ile basın mensupları ve davetliler katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan, kupada yer alan takımlara başarılar diledi. Böylesi önemli bir kupanın Adana´da yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Araşan, "Dört yıllık aradan sonra Teknosa Türkiye Kupası´nın Adana´da oynanmasından dolayı mutluyuz. Bu güzide basketbol şehrimizde bulunmak bizi çok memnun ediyor. Yıllardır burada çok değerli organizasyonlar düzenleniyor. Bu organizasyonu düzenlememize yardımcı olan Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürü
Mustafa Lavkor ve ayrıca bu organizasyona destek olan ve etkinliğe katkı veren Adana Basketbol İl Temsilcisi Sezer Sinan´a teşekkür ediyorum. Bu büyük bir basketbol şöleni ve dünyanın belli başlı en iyi liglerinden biri olan Türkiye´nin en iyi takımlarından 8´inin büyük bir mücadelesi olacak. Heyecanla beklediğimiz bir organizasyon. Turnuva eleme usulü oynanacağı için kaliteli oyuncular ve antrenörler bizlere spor şöleni yaşatacaklardır. Biz burada aynı zamanda organizasyona destek olan Adanalıları da bu maçlara davet ediyoruz. Eminim bu davet kendilerine ulaşacaktır" dedi.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram, Adana´nın bir spor kenti olduğunu belirtti. Mersin, Osmaniye gibi illere spor konusunda Adana´nın önderlik yaptığını dile getiren Hadi, kendilerine göre kupanın sahibinin 8 takım olduğunu ancak içlerinde en çok başarı gösterenin kupayı alacağını vurguladı.

TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise Adanalıları karşılaşmaları izlemeye davet ederek, tüm takımlara başarılar diledi.

Takım temsilcileri ise sakatlıkların olmamasını temenni ederek, iyi olan takım kupanın sahibi olacağını savundu.

Öte yandan, Ukrayna´nın dünyaca ünlü dans grubu Red Foxes, Adana´da yapılacak karşılaşmalara katılarak 3 gün boyunca burada gösteri yapacağı öğrenildi.