Bu konuda talepler üst seviyede dillendirlirken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bir Twiti Türkiye'de gündem oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Twitter hesabından, “Adana Demirspor’umuzun Süper Lig’e çıkması hususunda görüşlerimizi, talebimizi ilgili yerlere ilettik. Adana’mızın Süper Lig’e renk katacağını düşünüyoruz. 21 takımlı sistemden ise 22 takım daha iyidir. Eğer 22 takım olacaksa da bunu hak eden Adana Demir’dir” açıklamasını yaptı.

Bu açıklamayı içeren twit kısa sürede Türkiye'de TT oldu.  Bu arada konuyla ilgili talepleri dikkate lan TFF konuyu görüşme kararı aldı.

BİENSPOR ADANA DEMİRSPOR'U İSTİYOR

Bu arada yayıncı kuruluş Bienspor'un Adana Demirspor'un da Süper lige alınmasını istediği belirtiliyor. Süper ligde bir çok kulübün taraftarının bile olmadığından yakınan Bienspor Türkiye'nin en fazla taraftarı ve sempatizanı bulunan Adana Demirspor'un Süper lige alınmasıyla hem lige renk geleceğini hem de dekoder satışında ciddi bir ivme kazanacağını belirttiği TFF kulislerinde konuşuluyor. 

Bu arada TFF'nin TFF 1'lige yükselme finali ile Süper lige çıkma finaline kalan ve elenen takımları bir üst lige almak için konuyu ivedi olarak görüşecek. Kararın olumlu yönde olacağı belirtiliyor.

TFF 1. LİG KULÜPLER BİRLİĞİ DE "TAMAM" DEDİ

Bu arada TFF 1. lig Kulüpler birliği de Adana Demirspor'un Süper lige alınmasına destek verdi.

İstanbulspor ve Fatih Karagümrük takımlarının ardından Boluspor'da açıklama yaparak, Adana Demirspor'un Süper Lig'e yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Boluspor yaptığı açıklamanın TFF 1. Lig Kulüpler Birliği kararı ve talebi olduğunu belirtti.

Boluspor Kulübü yaptığı açıklamada, "21 takımla oynanması planlanan Süper Lig’in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesini talep ediyoruz. TFF 1. Lig Kulüpler Birliği kararı ve talebidir." ifadelerine yer verdi.

Bandırmaspor Asbaşkanı Onur Göçmez,  "Süper Lig ve 1. Lig’de gelecek sezonun 21 takımla oynaması fikrine katılmadığını belirten Onur Göçmez, “21 takım olayında bay sistemine katılmıyorum, 1. Lig ve Süper Lig, gelecek sezon 22 takım olmalı. Bu sezon 2. Lig’de bizim grubumuzda Elazığspor’un durumundan dolayı bir hafta bir takım maç oynamadı, bu da grubumuzdaki tüm dengeleri değiştirdi” açıklamasında bulundu.

Kulüpler Birliği Demirspor'un yükseltilmesi konusunda hem fikir oldu

TFF 1. Lig Kulüpler Birliği olarak alınan ortak karar neticesinde; ‘21 takımla oynanması planlanan Süper Lig’in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesi’ düşücesinde hemfikir olundu.