Katılım sayısı itibarıyla Adana’da son yıllarda düzenlenen en büyük yerel organizasyon olan Seyhan Belediyesi 1. Ödüllü Satranç Turnuvasının açılış gününe Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da katıldı.

Yarışmacılara başarı dileyen Başkan Akay, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’un dediği gibi ‘Cumhuriyeti yaşatacak olan sizlersiniz’ Gelecek sizlerin elinizde. Düzenlemiş olduğumuz turnuva, doğru düşünüp doğru karar vermeniz ve ileriyi görmeniz açısından fayda sağlayacaktır. Günümüzde hiçbir şey basit değil. Her şeyin çok yönlü faktörü var. Sizlerin emek verdiği, kafa yorduğu satranç sporu da bunu bizlere sağlayacak en önemli yollardan birisi. Bu Turnuvanın devam etmesini arzu ediyorum. Turnuvanın organizesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Başkan Akay sembolik olarak Turnuvanın ilk hamlesini yaptı. 450 sporcu 2 gün boyunca A, B ile 8 yaş ve altı, 10 ve 12 yaş kategorilerinde  kıyasıya yarıştı.

ÖDÜLLER VE HEDİYELER VERİLDİ

Turnuvanın ikinci günü yapılan yarışmaların ardından kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödülleri ve hediyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı temsilen Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Özkök ve Seyhan Belediyesi Spor Müdürü Nesrin Olgun Arslan tarafından verildi.

KATEGORİLERİNDE İLK ÜÇE GİREN SPORCULAR ŞÖYLE;

A Kategorisi

1-Kutay Sakmak

2-Ahmet Fazıl Gülenç

3-Fahed Sokany

B Kategorisi

1-Halil İbrahim Erçen

2-Emirhan Hanoğlu

3-Yusuf Çapar

12 Yaş ve Altı Kategorisi

1-Ata Arda Çağlar

2-Cumali Efe Gökçe

3-Beray Karatiken

10 Yaş ve Altı Kategorisi

1-Kerem Arda Gözen

2-Heval Yapıcı

3-Ömer Ata Uzunay

8 Yaş ve Altı Kategorisi

1-Görkem Ünsal

2-Ilgın Deniz Eroğlu

3-Senem Gül Başsarı