Aynı zamanda ÇÜ BESYO Öğretim Görevlisi olan Harun Tosun, daha önceleri atıl durumda bulunan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve Ç.Ü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak'ın  gayretleriyle hareketlenen Seyhan Baraj Gölü’nde kano ve kürek sporunda önemli gelişmelerin yaşandığını anlattı.

Son 3 yıl içinde milli takımlara yetenekli sporcular kazandırdıklarını ifade eden Tosun, şöyle devam etti:

“Adana’da Türkiye’nin en iyi göllerinden birisine sahibiz. Burada kano ve kürek sporunu yaygınlaştırmak için sürekli projeler üretiyoruz. ÇÜ BESYO’da öğretmenlik, antrenörlük ve yöneticilik bölümünde eğitim gören öğrenciler seçmeli ders olarak kürek sporunu seçmeleri, bizlere gelecek için umutlandırıyor. Çünkü bizim eğitimlerimize katılan öğrencilerin büyük bölümü daha sonra ki yıllarda Spor Genel Müdürlüğü’nden 1. Kademe Antrenör diploması alarak, spor kulüplerinde antrenörlük yapma hakkını kazanıyorlar. “

Tosun, öğrencilerle ÇÜ Kayıkhanesi’nde ders yaparken kendilerini ziyaret eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Porsun ile Oktar Tertemiz’e bilgi verdi. Milli Kürekçi olan Bilal Porsun kürek çekerek öğrencilere bu sporu sevdirmeye çalışması beğeniyle karşılandı.