Göreve geldiği günden bu yana aralıksız Salbaş Karakucak Güreşleri yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Er meydanında güreşçilerden yoğun bir katılım olacak, eminim halkımız da yoğun ilgi gösterecek. Güreş festivalimizi her yıl, bir önceki yıla göre daha coşkulu gerçekleştiriyoruz” dedi. Giderek bir markaya dönüşen Salbaş Karakucak Güreşleri 13 Mayıs Pazar günü 10.00’da başlayacak. 

BÜYÜK KATILIM, GÜÇLÜ COŞKU

Uzun yıllar ara verilen ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin göreve geldiği günden bu yana aralıksız yapılan Salbaş Karakucak Güreşleri’nin bu yıl 17.si gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çukurova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Salbaş Karakucak Güreşleri’nin  Salbaş meydanında yoğun bir katılım ve coşkulu bir ortamda gerçekleşmesi bekleniyor. Civar il, ilçe, köylerden ve Türkiye’nin dört bit yanından katılımın olacağı Salbaş Güreşleri Türkiye Güreş Federasyonu’nun çizdiği kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek. Müsabakalara her yaş ve kilodan pehlivanlar katılacak.

“ATA SPORUMUZU GURURLA YAŞATACAĞIZ”

Geçen yıl turnuvaya katılan güreşçi sayısının Türkiye rekoru olduğunu ve bu sene daha da coşkulu bir güreş festivali düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Soner Çetin, “Salbaşlılara söz vermiştik.Salbaş Karakucak Güreşleri’nin sonsuza kadar devam eden geleneksel bir spor olarak yaşatacağız. Karakucak Güreşlerinin 50’ncisi de olacak, 100’üncüsü de olacak, biz her türlü desteği sağlayacağız. Ata sporumuzu Adana’da gururla yaşatacağız.  Adana'nın çeşitli ilçeleri ve Türkiye'nin dört bir yanından rekor sayıda güreşçi katılımı olmasını bekliyoruz. Salbaş’taki er meydanından, dünya genelinde ülkemizi temsil edecek şampiyonlar çıkacağına inanıyorum” dedi.

AK PARTİLİ KARABULUT’TAN ÇETİN’E TEŞEKKÜR

AK Parti Meclis Üyesi de olan Adana Türk Güreş Vakfı Şube Başkanı İlyas Karabulut, geçtiğimiz gün yapılan Mayıs ayı olağan Büyükşehir Meclisi’nde kürsüye çıkarak güreş sporuna verdiği destek için Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Karabulut, “Çukurova Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beri Salbaş’ta güreş yaptırıyor. Çukurova Belediye Başkanım inşallah ilerde daha büyük büyük güreşler yaptırır. Ben kendisine güreşe hizmet ettiği için sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İnşallah dünya yaşadıkça ata sporumuz da yaşar. Salbaşta güreşler hep devam eder” diye konuştu.