Adana Demirspor Süper lige direk çıkma konusunda avantaj elde etti. Adana Demirspor bundan sonra Tuzlaspor (V) Balıkesir ve Menemenspor (V) maçlarını oynayacak. Kısmen daha düşük bütçeli  takımlarla karşılaşacak. Sadece 3 maç kazanarak Süper lige çıkacak. Bu 3 maçı alabilecek  güce sahip olan Adana Demirspor'da en büyük endişe rehavete düşmek. 

Ancak Adana Demirspor'da Murat Sancak'ın başkan olduğu ilk yıl Tanju Çolak ve Hakan Kutlu (Hoca) eleştirilerimizin ardından 2 sezon sonra Samet Aybaba'nın gelmesi, yani doğru yapılmış olması sonuç verdi. Bir futbolcuya koş dediğinde hiç bir futbolcunun itiraz edemeyeceği bir hoca olan Samet Aybaba, Adana Demirspor için büyük şans olmuştur. 

Rehavetin önlenmesi için direksiyonda iyi bir yönetici gerekir. Ve umuyoruz ki, bu kez iş çok ciddiye alınacak ve hak edilerek Süper lige çıkılacak.

İyi bir gazeteci, yaşanacaklar öncesinde öngörüleriyle uyarılarını yapar konuya dikkat çeker. Bu düşünceyle geçmişte yazdıklarıız yüzünden çok ağır küfür ve hakarete uğramamıza rağmen hocanın nasıl bir özelliği olması gerektiğini, Tanju Çolak'a, Metin Korkmaz'a, hocalara müdahaleye ve iç sahada oynadığımız Menemenspor gibi geçmişi, camiası Adana Demirspor ile kıyaslanamayacak kuluplerin maçlarından sonra düşüncelerimizi söyledik. Zaman içinde yapılan doğru hamlelerle hedefe ilerleniyor.

Sadece 270 dakika sonra Süper ligde olabiliriz.

Daha önceki sezon küme düşmesi kesinleşmiş olmasına rağmen Adana Demirspor'u yenmek için önce özel kampa giren ve futbolcuların cep telefonlarını toplayan Mersin iy i hatırlarsak sanırım hepimiz daha iyi anlayabiliriz. Adana Demirspor MİY gibi olabilmesi zaten imkansız. Adana Demirspor, arması, tarihi, taraftarı ve sempatizanları için işi çok sıkı tutmalıdır. 

Gerekirse taraftar maç sonu büyük sevincini içine gömerek son maçın son düdüğüne kadar sabretmeli. Sonra 26 yılın ardından  Süper lige çıkıldığında nasıl sevinildiğini o günleri yaşayan yaşça büyük taraftarlar yeni nesile anlatır, Adana nasıl dellenirmiş herkese gösterir

Sonuca ulaşmak artık çok yakın. Sadece ciddiyet ve sabır gerekiyor. 

Murat Berhun