Güçlü Göztepe karşısında Demirspor’u 3 puana taşıyan goller Erçağ ve Junıor’dan geldi

 

Şimşek İzmir’de çaktı: 0-2

 

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Özgür Yankaya ***, Bahtiyar Birinci ***, Nihat Samuk ***

GÖZTEPE: Kazım *, Fatih Yiğen *, Hamza *, Veli *, Rodrigues *, Ali Kuçik *, Theo Weeks *, Mithat * (Dk. 56 İlhan *), Halil *, Dilaver  *(Dk. 79 Yasin *), Şaban *(Dk. 70 Buval *)

ADANA DEMİRSPOR:  Şener ***, Özgür ***, Burak Keskin ***, Karim Elhassan ** (Dk. 41 Berat ***), Kerem Can ***, Erçağ ****, Hüseyin ****, Erman ***, Samed ***(Dk. 72 Murat **), İrfan **** (Dk. 90 2 Emre Hasan Balcı **), Junior ***

GOLLER: Dk. 71 Erçağ, Dk. 90 +3 Junior (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Dk. 89 Hüseyin (Adana Demirspor)

 

Tavşanlı yenilgisinin baskısını üzerinden atan Adana Demirspor, güçlü rakibi Göztepe’yi Atatürk stadında 2-0 yenmeyi başardı.

İLK YARI

Adana Demirspor rakibine oranla maça daha iyi başladı. Bu bölümde mavi lacivertliler öyle net pozisyonları değerlendiremedi ki, tribünler adeta hop oturup hop kalktı. Bu pozisyonların genelini Erçağ, geliştirdi ama sonuçlandıramadı. Erçağ’ın dışında Samet, Junıor, İrfan ve Erman gibi oyuncular fırsatları teptiler. Erçağ’ın bu yarıda bir topu direkten dışarı çıktı. Göztepe ise Ali ile pozisyon bulurken bir topuda direkten oyuna geri döndü.

Bu yarıda özellikle ön liberoda oynayan Hüseyin Çimşir’in yerinde müdahaleleri maça damgasını vurdu. Hüseyin7in önünde oynayan İrfan, ilk 45 dakikada sahada basmadık yer bırakmadı. Erçağ ise sağ kulvarı çok iyi değerlendirdi ve istediği pozisyonları yarattı. Demirspor adına bu bölüm için tek eksik goldü. İlk yarıda sakatlanan Karim Alhassan’ın yerine Berat oyuna girdi.

İlk yarı karşılıklı kaçırılan net pozisyonlarla golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarı ilk yarının bir benzeri oldu. Tek farklılık bu yarıda Demirspor’un iki gol bulması idi. Mavi lacivertliler her ne kadar ikinci yarda daha kontrollü oyun tercih etse de rakibi fazla üzerine gelemedi. Takımın Brezilyalı golcüsü Junıor, özellikle uzaktan şutlarıyla rakip kaleyi deyim yerindeyse bombaladı. Kaleci Kazım atılan şutlarla çok zor anlar yaşadı. Demirspor 71. Dakikada ilk golünü buldu. Bu pozisyonda Özgür, sağdan ortaladı. Erçağ kafa ile topu ağlara gönderdi: 0-1. Bu golden Göztepe oyunu risketmeye başladı. Böylesi boş alanları yakalayan Demirspor 90+3’te  Junıor, ikinci golüne kavuştu. Bu dakikada Erçağ’ın pasını iyi değerlendiren Junıor, topu kalecinin solundan filelere gönderdi: 0-2.

Maçı da Demirspor 2-0 kazanmasını bildi.

Gökhan Kaba sürprizi

Sakatlıktan kurtulan ancak son iki haftadır kafileye dahil edilmesine rağmen kadrodan çıkarılan golcü oyuncu aynı akıbeti yaşadı. İzmir’e götürülen Gökhan Kaba, sürpriz bir şekilde yine kadroya alınmadı.

Gökhan Kaba’nın bu durumuyla ilgili olarak net bir açıklama yapılmadı. Bu oyuncu 18 kişilik kadroya alınmayınca son üç maçta olduğu gibi Brezilyalı Junıor yine tek forvet oynadı.

Erçağ takımı uçurdu

Demirspor’un kanat oyuncusu Erçağ, bu yıl çok farklı. Asist yapması, isabetli gollük ortalar yapması ve goller atmasıyla dikkatleri üzerine çeken Erçağ Evirgen, Göztepe maçında yine takımın etkili oyuncularından idi.

Takımın ilk golünü atan Erçağ Evirgen, Junıor’un attığı golde de asist yaptı. Maç sonu açıklamalarda bulunan Erçağ Evirgen,”Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. İlk yarının son maçında Samsunspor’u yenmek istiyoruz.”dedi.

Demirspor 26 yaptı

Geçen hafta Tavşanlı’ya sürpriz bir şekilde yenilen Demirspor, Göztepe karşısına çok farklı çıktı. Bu maça gelene kadar 23 puanda kalan Demirspor, Göztepe’yi yenince puanını 26’ya yükseltti.

Şimdi bu hafta ilk yarının son maçları oynanacak. Demirspor, Pazar günü 14.00’da Samsunspor’u ağırlayacak. Demirspor, rakibini yenerse ilk yarıyı 29 puanla kapatacak. Bu da gelecek adına önemli bir puan olacak.

Mustafa hoca oyuncularını tebrik etti

Teknik direktör Mustafa Uğur, maç sonunda yaptığı açıklamada, çok iyi mücadele ettiklerini dile getirirken oyuncularını kutladı. Mustafa Uğur,”kazanmak için her şeyi yaptık ve istediğimiz aldık.”dedi.

90 Dakika da rakibe fazla pozisyon vermediklerinin de altını çizen Mustafa Uğur,”Ortaalanı iyi kapattık. Bu bölümde rakibine üzerine kontrollü gittik ve pozisyonlarla beraber golleri bulduk. Mutluyuz.”diye konuştu.