Transfer tahtası açılmadığı için zor günler yaşayan Bursaspor, sahssında konuk ettiği Adana Demirspor'a 3-1 yenildi. İlk yarı tutuk oynayan Ümit Özat yönetimindeki Adana Demirspor ikinci yarıya hızlı başladı. 48 ve 69'da Mehmet Akyüz'ün golleriyle 2-1 skoru yakalayan Adana Demirspor 79. dakikada Hasan Kılıç'ın golüyle sokoru belirledi. 3-1 Pandemi nedeniyle yeteri kadar hazırlık maçı yapamamanın handikapını yaşayab Adana Demirspor'un önümüzdeki maçlarda daha uyumlu bir oyun sergilemesi bekleniyor.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Koray Gençerler, Gökhan Memişoğlu, Hüsnü Emre Çelimli

Bursaspor: Ataberk Dadakdeniz, İsmail Çokçalış, Cüneyt Köz, Sedat Dursun, Emirhan Aydoğan (Dk. 83 Onur Atasayar), Ramazan Keskin (Dk. 59 Recep Aydın), Burak Altıparmak, Burak Kapacak (Dk. 83 Serdar Özkan), Özer Hurmacı, Ozan İsmail Koç (Dk. 74 İsmail Can Çavuşluk), Ali Akman

Adana Demirspor: Zubas, Tarık Çamdal, Tayyib Talha Sanuç, Rassoul, Anıl Karaer (Dk. 46 Sinan Kurt), Traore (Dk. 86 Süleyman Koç), Hasan Kılıç, Mehmet Uslu (Dk. 72 Okan Alkan), Pa Dibba, Sedat Şahintürk (Dk. 65 Kosecki), Mehmet Akyüz (Dk. 86 Kerim Avcı)

Goller: Dk. 8 Ali Akman (Bursaspor), Dk. 48 ve Dk. 69 Mehmet Akyüz, Dk. 79 Hasan Kılıç (Adana Demirspor)

Sarı kart: Dk. 43 Ramazan Keskin (Bursaspor)

MAÇIN ARDINDAN

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat, maçtan sonra şöyle konuştu:

"Ligin ilk maçları her zaman zordur, gözardı etmemek lazım. İlk yarı farklı bir dizilişle oynadık. Beklemediğimiz bir gol yedik. İkinci yarı farklı sistemle sahadaydık. Kazandığımız için mutluyuz. Bursaspor'u tebrik ediyorum. Kamuoyunda ifade edildiği gibi zayıf genç bir takım değil. Play-off'da oynayacak bir kaliteye sahip. Adana Demirspor geçen sene 43 gol yemiş. Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar gol yiyen takımın 34 haftalık liglerde şampiyon olduğuna rastlayamazsınız. Takım savunmasını oturtmamız lazım. Camiamız, taraftarımız sabırlı olmalı. Ligin başı olmasına rağmen sabırsızlık görüyorum. Önce bu algıyı düzeltmek lazım."