Demirspor'un rakibi Samsunspor ligde aldığı 11 beraberlikle en fazla berabere kalan takım olarak ön plana çııktı. Konuk takım şimdiye kadar 16  maça çıktı ve sadece 1 galibiyeti var. 11 Beraberlik alan kırmızı beyazlılar 4 yenilgi aldı.  16 Maçta rakip kaleye 16 gol atan Samsunspor kalesinde ise 21 gol gördü.  Ankaragücü'nün üstüntünde 17. sıraya kadar düşen Samsun ekibinin 14 puanı bulunuyor.

Adana Demirspor cephesinde ise durum daha farklı.

Kesinlikle zirveye iyice yaklaşmak isteyen mavi lacivertliler PTT 1.liginde çıktığı 16 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Rakip kaleye 27 gol atan Demirspor kalesinde ise 24 gol gördü. Demirspor'un bu anlamda golcülüğü kadar yediği gollerle de dikkat çekiyor. 26 Puanı bulunan Şimşek 6. sırada ilk yarının son maçına çıkacak.

Teknik direktör Mustafa Uğur,  zorlu bir maça çıkacaklarının altını çizerken,"Rakibimizin durumu elbette bizleri ilgilendirmiyor. Biz kesinlikle galibiyet için çıkacağız. Sezonun belki de en zor maçına çıkacağız. Bu amaçla oyuncularıma gerekli talimatları verdim. Herhangi bir sıkıntımız yok.  Mücadelemizin sonunda 3 puanı alıp taraftara armağan edeceğiz."şeklinde konuştu.

 

-------------------------------

Hakem Manisa bölgesi

 

Bugün oynanacak olan Adana Demirspor-Samsunspor karşılaşmasını Manisa bölgesinden Koray Gençerler yönetecek. Yardımcılıklarını ise yine Manisa bölgesinden Cumhur Altay ile İzmir bölgesinden Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. 5 Ocak Stadı'nda oynanacak olan maç 14.00'da başlayacak.

------------------------------------------

Üç oyuncu yok

 

Bugün oynanacak olan Samsunspor maçı öncesinde Demirspor'da 3 eksik oyuncu var. Sakatlığı süren Yusuf, Göztepe maçında sakatlanan Karim Alhassan ve tedavi dönemi süren Burak Akyıldız Samsun maçında forma giyemeyecek.

İstanbul'da tedavisi süren Yusuf, artık formaya kavuşmasına sayılı günlerin kaldığnı anlatırken,"İnşallah ikinci yarının başından itibaren  takımımla beraber sahaya çıkacağım. Zor günler geride kaldı."dedi.

---------------------

İki idmanla Samsun maçına

Adana Demirspor'da bilindiği üzere hafta içinde yaşanılan tatsız gelişmelerin devamında futbolcular iki idmanla Samsun maçına hazırlandılar. Yapılan görüşmelerin devamında birlik ve beraberlik sağlandı.

Dün Aytaç Durak tesislerinde son ter idmanını yapan mavi lacivertliler artık maç saatini beklemeye başladılar.  Morallerin yerine geldiği Demirspor'da gözler tamamiyle futbolculara yöneldi.

---------------

Gökhan ve Lawal kadroda

Mavi lacivertlilerin iki önemli oyuncusu Gökhan ile Lawal, kadroya alındılar. Gökhan, uzun süren sakatlık döneminin ardından bu maçta kadroya alınırken, geçen hafta cezalı olan Lawal, Göztepe maçında takımını yalnız bırakmıştı. Bu oyuncu da görev verilirse Samsun maçında oynayabilecek.

Gökhan Kaba, attığı 7 golde kaldığını açıklarken,"Sakatlıktan kurtuldum. Benim için yeni bir sayfa başlayacak. Bundan sonra da gollerimi atıp Demirsporumuzun kazanması için çabalayacağım. Önce Samsun maçını geçmemiz gerekiyor."diye konuştu.

------

İki oyuncu kart sınırında

Bugün oynanacak Samsunspor maçı öncesinde Demirspor'da Brezilyalı golcü Junıor ile İrfan'ın 3'er sarı kartı bulunuyor. Bu iki oyuncu da bu maçta sarı kart görürse cezalı duruma düşecekler. bu anlamda teknik direktör Mustafa Uğur, oyuncularını uyardı.

Şu ana kadar attığı 10 golle takımın en skorer oyuncusu olan Berzilyalı Junıor,"Samsunspor maçını kazanmak istiyoruz. Bu güce de sahibiz. Arkadaşlığımız çok iyi. İyi mücadelenin devamında istediğimizi alabiliriz."şeklinde konuştu.

------------