Adana Demirspor'un içinde bulunduğu maddi sıkıntının aşılabilmesi için yönetim kurulu kolları sıvadı. Bununlu birlikte Vali Hüseyin Avni Coş da Demirspor yönetimine bu konuda destek verdi. Gelişmelerle ilgili olarak Adana Demirsporlular dernek yönetimi AKSA Gaz firması binasının önünde basın açıklaması yaptılar. Dernek başkanı Telat Şahin'in açıklaması şöyle:
KENT DİNAMİKLERİNİN DUYARSIZLIĞI
Demirspor göğüs reklamı alamıyor. Bunun sebebi bulundugumuz lig değildir. Biz bank Asyada da reklam alamıyorduk. Süper ligde de reklam değerinin karşılıgını alamıyorduk. Bunun sebebi kentin bütün dinamiklerinin duyarsızlığı ve futbolun onların hayatlarında bırakın 1. Planı 2. Planda bile yer almayışıdır.
AKSA GAZ SADECE YOLLARI DEŞİYOR!
Sadece Aksa Gaz'a değil bütün Adana'ya sesleniyoruz; bu
sesi duyun artık. Kulübümüzün bütün girişimlerine rağmen Aksa Gaz birçok ilde takımlara reklam ve sponsorluklarla destek olurken, Adana Demirsporumuzu bu destekten yoksun bırakmaktadır. Bir açıklamalarında da " Biz sadece Süper Lig takımlarına destek oluyoruz " demişlerdir. Ancak abone sayısı 29.000'e ulaşan Aksa Gaz, doğal gaz sattıkları şehirlerin futbolunun gelişmesine büyük katkılar koyarken Adana'ya sadece doğal gaz satmakta ve hizmet olarak deşilmiş yollar sunmaktadır. Bu durumda Aksa Gaz Adana'dan sadece alan pozisyonundadır. Aksa Gaz şunu hiç unutmamalıdır ki Adana Demirspor Adana'dır. Ve Adanalı kendine yapılan iyiliğide, kötülüğüde hiçbir zaman unutmaz.
DEMİRSPOR'UN 71 YILDIR KALICI GELİRİ YOK
Hepimizin bildiği gibi Adana Demirsporumuzun 71 yıldır kalıcı geliri yoktur. 21. Yüzyılın endüstriyelleşen futbol dünyasında bütün dünya kulüpleri bu değişime ve gelişime ayak uydurmak zorunda kalmıştır. Adana Demirsporlular olarak buna her nekadar karşı olsak da artık bu gerçeğe ayak uydurmak zorundayız. Bu nedenle Adana Demirsporumuzun artık ticari anlamda girişimler yapması lazım. Ancak, bu kulübümüzün tek başına yapabileceği birşey değildir. Şehrin yöneticilerinin 71 yıldır süren duyarsızlıklarına son vermesi gerekmektedir. Adana Demirsporumuzun yarın ne olacak kaygısından kurtulup ileriye bakması lazım. Kabul etmesekte bugün geldiğimiz nokta da yarını olmayan bir kulübüz.
PROJELER HAYATA GEÇİRİLMELİ
Adana Demirspor camiası artık Demirsporluluğun sadece stadı doldurmak olmadığını anlaması lazım. Demirsporumuzun menfaatini her alanda gözetmesi lazım. Demirsporumuzun içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtulmasına yardımcı olması ve gelmekte olan karanlık günleri, aydınlık günlere çevirmesi lazım. Adana Demirsporlular olarak bunun için ne gerekiyorsa bizler yapmaya hazırız ve yapacağız. Sn. Valimizin bu konulara sıcak baktığı şu günlerde, isteğimiz; Şehrimizin mülki amirlerinin, milletvekilllerinin, STK'larının, odalarının bir araya gelerek 71 yıldan bugüne kanamakta olan bu yaraya sadece 2 saatlerini ayırarak bir çözüm, bir proje üretmeleri ve bu projenin arkasında durarak hayata geçirmeleridir.
-------

Demirspor, Kupa da güldü
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kupası'nda 2011-2012 sezonu başladı. Tek maç eleminasyon usulünde oynanan 1.turda, geçtiğimiz sezon Spor Toto 2.Lig'de gruplarında ilk 8 sırayı alan 16 takım ve Spor Toto 3.Lig'den Spor Toto 2.Lig'e yükselen 6 takımdan oluşan 22 takım karşılaştı.
Rakibine üstünlük sağlayan ADANA DEMİRSPOR, Gaziosmanpaşa, Eyüpspor, Ünyespor, Bugsaşspor, Çorumspor, Bandırmaspor, Göztepe A.Ş., Fethiyespor, Şanlıurfaspor, Konya Torku Şekerspor ve 2.tura yükseldi.
Bu 11 takım ile birlikte 2010-2012 sezonu sonunda Spor Toto Süper Lig'den düşen 3 takım ve aynı sezon Bank Asya 1.Lig'de oynayan, Spor Toto Süper Lig'e yükselemeyen 14 takımın oluşturacağı 28 takım, bir üst tura yükselmek için tek maçlı eleme usulüne göre oynayacak.
Bu turda, 1.eleme turundan gelen 11 takım, Spor Toto Süper Lig'den düşen 3 takım ve geçen sezon Spor Toto Süper Lig'e yükselemeyen takım sıralamasında ilk 8 sırada yer alan Bank Asya 1.Lig takımları birbiriyle eşleşecek. Geçen sezon Bank Asya 1.lig'de sıralamada geriye kanan 6 takım da kura usulü, birbiriyle eşleşecek. Maçlar, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak.
Turu geçen 14 takım bir üst kademeye yükselecek.
50. Yılda Yeni Statü
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yenilenen Türkiye Kupası statüsünde grup maçları kaldırıldı. Bu sezon eleme usulüne göre yapılacak olan kupada tüm profesyonel liglerden 57 takım mücadele edecek.
İlk 4 eleme turunun ardından final aşamasına geçilecek kupada, çeyrek final maçları, dördüncü eleme turunda tur atlayan sekiz takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak.
Kupada yarı final müsabakaları da, çeyrek finalde tur atlayan dört kulüp arasında TFF'nin belirleyeceği tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre yapılacak. Eşleşmeler, çeyrek final müsabakaları kura çekimi sırasında belirlenecek.
50.Türkiye Kupası finali ise, yarı finalde tur atlayan iki takım arasında tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak.
----
Tayfun Özkan start verdi
Adana Demirspor'un golcüsü nihayet start verdi. Uzun sakatlık döneminin ardından son olarak oynadığı üç maçta gol atamayan Tayfun Özkan, Kupa maçında gol kapısını açtı. Bank Asya takımlarından Elazığspor'u yenen Demirspor'un iki golünü de Tayfun Özkan kaydetti.
Kendisini iyi hissettiğini açıklayan Tayfun Özkan,"Kupa karşılaşması bizim açımızdan iyi oldu. Benim açımdan da çok olumlu geçti. Gol kapısını açmam lig için de ayna olacaktır. Gollerimin serisi Demirspor'a fayda getirecektir."dedi.
----
Çalışmalar sürüyor
Adana Demirspor'da kupa mesasinin ardından çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor. Dün de idmanlara devam eden mavi-lacivertlilerde bugün yapılacak idmanın ardından iki günlük izin verilecek.
Haftayı BAY olarak geçirecek olan Adana Demirspor, diğer sonuçların lehte çıkması için umutlu bekleşi de başladı. Takımın önemli oyuncularından Ufuk, "Ligde de aynı başarıyı devam ettireceğiz. Takım halinde iyi durumdayız."diye konuştu.
---
Taraftar yalnız bırakmadı
Önceki gün oynanan Elazığspor kupa maçında Demirspor'un rakibini 2-0 yenmesinin yanı sıra taraftarların gece maçı olmasına rağmen tribünlere gelmesi memnunuyet vericiydi. O saatlerde Galatasaray-Fenerbahçea derbi maçının da olması, havanın soğuk olmasına aldırış etmeyen Demirsporlu taraftarlar, 90 dakika durmaksızın destek verdiler.
Mavi-lacivertli futbolcuları da kutlamak gerekiyor. Böylesine bir günde çok iyi mücadele vererek ve Elazığspor'u kupa dışına itiren cefakar taraftara armağan verdiler. Taraftarlar maç sonunda o galibiyet coşkusunu yaşarken, futbolcuları alkış yağmuruna tuttular. diğer gelmeyenler ise derbi maçı izlemeyi tercih ettiler.
---
Çolak, futbolcularını övdü
Demirspor teknik direktörü Durmuş Ali Çolak, Kupa maçının değerlendirmesini yaparken,"Görmek istediğim oyuncularım var. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Onlar maçın tamamında çok iyi mücadele ettiler."dedi.
Oyuncularının form durumunun iyi olduğunu açıklayan Çolak,"Oyuncularımı takdir ediyorum. Onların durumu iyi. Biraz da şu şanssızlığımızı kırarsak çok daha iyi olacak. Tayfun Özkan'ın gol atması ise beni ayrıca mutlu etti."şeklinde konuştu.