20 yıldır Adana Demirspor’un süper lige çıkamadığını, bunun sebeplerini tüm kamuoyu olarak açıkça ve cesaretle tartışmadığımız sürece uzun bir süre daha süper lige çıkamayacağımızı, Adana Demirspor’u sarmalayan rant çevrelerinden Adana Demirspor’u kurtaramazsak Allah korusun Kocaelispor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor, Malartaspor ve Altay gibi köklü kulüplerin düştüğü durumlara Adana Demirspor’un da düşebileceğini belirtti.

Sezona yanlış antrenör ve değerinden kat be kat pahalı transferlerle başlandığını, Adana Demirspor’a gelmeden önce 100 liraya oynayan futbolcularla 300-400 liraya anlaşmalar yapıldığını, bu paralar da ödenmediği için adeta bir kaos ortamında göreve geldiklerini belirtti. Geçmiş ödemelere baktığımızda en büyük hatanın oyuculara ödenen yüksek rakamlar olduğu çok açık şekilde gözükmektedir. 20 trilyonluk borcun en büyük sebebi bu gözüküyor.

Onursal Başkanımız Sayın Mustafa Tuncel’in desteğiyle göreve geldiklerini, sezon içerisinde de gerek maçlara gelerek, gerekse de yapıcı eleştirilerde bulunarak daima manevi desteğini bize hissettirdiğini, bundan dolayı da kendisine minnettar olduklarını belirtti.

Devre arasında 6 oyuncunun ayrılmak için TFF’ye başvurduğunu, bunlardan Mesut ve Nurettin ile anlaştığımızı, diğer oyuncuların ise sorunun paradan ziyade psikolojik olduğunu, Adana Demirspor’da kesinlikle kalmak istemediklerini söylediler. Hatta Kamil ve Gökay alacaklarını bile istemediklerini, yeter ki ayrılmalarına izin verin dediklerini söyledi, biz de anlayış gösterdik.

Devre arasında yapılan transferlerden Oğuzhan ve Timur’un çok katkıları olduğunu, kaleci Pawalek’in oynadığı maçlarda yetersiz olmasına rağmen, önce profesyonelliğiyle daima takıma takıma çok iyi örnek olduğunu ve rekabet unsuru oluşturarak ilk yarıdaki formsuz Şener’in ikinci yarıdaki başarılı performansına katkıda bulunduğunu, Bilal’in yetenekli oyuncu olduğunu ama uyum sorununu bir türlü aşamadığını Umut’un ise Junior’un iyileşmesinden dolayı ve yaşadığı sakatlıklardan dolayı forma şansı bulamadığını söyledi. Onur da iyi bir oyuncu. Maaslesef sakatlandığı için verim alamadık.

İkinci yarıya maddi ve manevi motivasyonlarla çok iyi başlayıp seri galibiyetler aldıklarını, daha sonra sezona iyi hazırlık yapılmadığından dolayı 60. Dakikadan sonra takımın fiziksel yetersizliğinin baş gösterdiğini, Mustafa Uğur’un istifasından dolayı sarsıntı yaşadıklarını, yerine gelen Nurettin Hoca’ya daha ilk günden “geçici antrenör” denmesinin şahsen yaptığımız en büyük hata olduğunu söyledi. Çünkü1 haftada 3 maçımız vardı ve böyle bir açıklamaçok talihsizdi.

7 Maçlık çok kötü bir periyottan sonra yönetim olarak bu hatamızı Ercan Hocayla anlaşarak giderdiğini söyledi. Mustafa Uğur ve ekibine, Nurettin Yılmaz ve ekibine, en zor günde elini taşın altına koyarak göreve gelen Ercan Albay ve ekibine, Ayrıca Ercan Aslankeser’e emeklerinden dolayı teşekkürü özellikle ifade etmek istediğini söyledi.

Erdeve açıklamasına şöyle devam etti:

4 ay boyunca maalesef en çok dış kaynaklı sorunlarla uğraştık. Adana Demirspor’u sarmalayan rant çevreleri başarılı olmamak için her türlü yolu denediler. Yıllardır biriken borca rağmen, hiçbir zaman kesilmeyen elektrik, bizler ödeme yapmamıza rağmen en kritik maçlar öncesi Pazar günleri veya akşam vakitleri kesilmiştir. Buradan TEAŞ yetkililerine selamlarımı yolluyorum.

Kritik maçlar öncesi güzide medya elemanlarını tenzih ederek söylüyorum, takımı provake edecek yazılar ve yayınlar yapıldı. İnternet tetikçileri diye bazı soytarılar üredi. İnternette yaptıkları haberlere isimlerini koyamayacak kadar korkak olan bazı kişiler belaltı haberlerle asparagas yalan haberlerle takımı yıpratmaya çalıştı. Bunlardan da netice alamayınca bazı futbolcuları kullanarak takımı sabote etmeye, antrenmana çıkartmamaya çalıştılar. Futbolcuların maç başı primleri hariç hiçbir alacakları yoktu. Fenerbahçe’de bile ödenmeyen maç başları var. Ama futbolcular sağolsun, birkaç gün içinde oynanan esas oyunun esas oyunun farkına vardılar ve yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen çıkıp mücadelelerine devam ettiler. Kendilerine de teşekkür ediyorum.

Bizden önce adana Demirspor’a Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ayda yaklaşık 450 bin TL katkı yapılıyordu. Zihni Bey’in döneminde bize yapılan yardım ayda 150 bin TL idi. Bu şahsen beni çok üzmüştür. Kişilere göre yardım olamaz. Adana Demirspor halkın takımıdır. Bugün bizler yöneticiyiz, yarın başkaları. Adana Demirspor yönetiminde bunlar var diye desteği azaltmak veya yok etmek çok yanlış. Bazı şehirlerde çok güzel uygumlalar var. Kulüpler direk parayı almıyor. Filan filan yerlere borcum var diyor, belediye de direk ödemeyi yapıyor. Keşke burada da aynı şeyler olsa en azından belediye yaptığı desteğin doğru adreslere gittiğini görür.

Ben Büyükşehir’de iken Adana Demirspor’a maddi destek sağlanması için Mustafa Tuncel’le beraber Adana Demirspor yönetiminde kim olursa olsun, diğer meclis üyelerinin de katkılarıyla çalışmalar yapıyorduk. Bu dönemde de geçmişte görev yapan Kenan Şenbayrak, Mehmet Gökoğlu ve halen yönetim kurulumuzda görev yapan Ertan Sümer gibi arkadaşlarımız var. Eminim bu arkadaşlar Adana Demirspor için gerekeni yapacaklardır. Bütün bunların yanı sıra spora önem veren, ilgi alaka gösteren Sayın Hüseyin Sözlü başkan var. Hayırlısıyla bizi kabul ettiğinde, çalışmalarımız, projelerimiz konusunda kendisini bilgilendireceğiz ve bize yapacağı tavsiyeleri uygulamaya çalışacağız.

Güzide taraftarımızın da özeleştiri yapması gerektiğini ifade eden Erdeve, Türkiye’nin sayılı taraftarı arasında bulunan taraftarlarımızın Adana Demirspor’a zarar verecek davranışlardan kaçınması lazım. İç saha maçlarımızın 6’sında cezalıydık. Bu maddi ve manevi çok büyük zarar. Taraftar dernekleri arasında, yaşananlardan dolayı seyircili bazı maçlarda futbolcular olumsuz etkileniyor. Cezalı olduğumuz maçlarda futbolcuların daha rahat ve başarılı olması benim çok tuhafıma gitti. Böyle olmaması gerekiyor.

Çok kritik Fethiyespor maçı öncesi bir bakıyorsunuz 200 üyemiz kongre istiyoruz. Bu her üyenin demokratik hakkıdır. Ama bu tahammülsüzlüğün sebebi nedir. Daha 3.5 ay önce göreve başlayan yönetim takımın borcunu katbekat mı arttırdı, hatalı transferler mi yaptı. “Olağanüstü yanlışlar mı yaptı ki olağanüstü kongre istiyorsun” demek de bizim hakkımızdır. Öte yandan çok üzülerek belirteyim ki bazı üyelerimiz kulübe dilekçe vererek bu imzayı kendilerinin atmadığını belirtmişlerdir. Böyle hukuka uygun olmayan bir başvuruda, bazı hukukçuların da imza atması çok düşündürücüdür. Hem kulübe kalıcı gelir sağlamak amacıyla kongre yapalım diyorsun, hem de kulübe olan aidatını ödemiyorsun. Maalesef başvuru yapan üyelerimizin yüzde 90’ı aidatını ödemediği için üyeliği düşen arkadaşlardan oluşuyor. Böyle bir şey olmaz. Sen önce aidatını ödeyerek kulübe sahip çıkacaksın, sonra kulübü olağanüstü kongreye çağıracaksın. Herkes açık ve samimi olarak esas hedefinin ne olduğunu söyleyecek. Bu koltuklar babamızın malı değil. Biz, cesaretle, dürüstçe, mertçe Adana Demirspor için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizden daha iyi yapacağını söyleyen, somur projeleri olan, Adana Demirspor’u layık olduğu süper lige taşıyacak yeteneğe ve güce sahip olduğuna bizi inandırabilecek arkadaşlar varsa biz koltuğu devretmeyi biliriz. Ama böyle bir durum da yoksa, lütfen herkes Adana Demirspor’a destek için katkı yapsın, huzurumuzu bozmasın. Çünkü bu takımın paradan önce huzura ihtiyacı var. İnşallah Adana Demirspor’u seven herkes, üzerine düşecek yapacak ve Adana Demirspor layık olduğu yere gelecek. Çünkü Adana Demirspor bunu çoktan hak ediyor.