Bir süre önce Demirspor Başkanı Selahattin Aydoğdu , Akdeniz televizyonunda canlı yayına katılarak açıklamalar yapmıştı. Açıklamalar içinde de teknik direktör Ercan Albay ile Sportif Direktör Ercan Aslankeser’e suçlamalarda bulunmuştu.

BAŞKAN AYDOĞDU NE DEMİŞTİ?

Futbolcular benden bütün maç başlarını istediler. Futbolcular içinde grup vardı zaten. Futbolculara kızgındım. Bu takımı şampiyonluk için kurdular. Biz geldik en azından play-off oynayalım dedik. Sonra son üç maça geldik. Bu kez küme düşmemeye oynadık. Bu kez futbolculara hak etmediniz dedim. Antrenmana çıkmayarak beni korkutamazsınız dedim. Bunun yanı sıra Ercan hoca beni yanılttı. Takımı antrenmana çıkarmayan Ercan hocadır. Lig bitti işimiz bitti. Futbolculara -size bırakıyorum- demiş. Ercan hocanın futbolculara idmana çıkın demesi gerekiyordu. Taraftar Ercan hocayı seviyor ancak Ercan hoca bildiğini yapıyor. A takımdan oyuncu eksikse U 17’den alamazsın. Benim inadıma takımı Denizli deplasmanına 3 gün önce götürdü. Ercan Aslankeser de futbolculara Maraş maçı öncesinde -başkan prim ödemeyecek -dedi. Halbu ki ben çarşamba prim yatıracağım demiştim.

…VE SÖZ SAVUNMANIN…

Başkanın bu suçlamalarının devamında Albay ile Aslankeser, Çukurova televizyonunda Mustafa Boz ile Yavuz Yıldırmaz’ın sorularını yanıtladı ve yanıt haklarını kullandılar.

FUTBOLCULARIN İDMANA ÇIKMAYINDAN BENİM NE KARIM OLABİLİR Kİ?

Teknik direktör Ercan Albay, Başkan Aydoğdu’nun suçlamalarına şu yanıtı verdi:

“Başkanın açıklamasına çok üzüldüm. Şu bilinmeli ki Demirspor’un hala teknik direktörüyüz. Başkanın suçlamalarına yönelik biz buradayız ve açıklama yapıyoruz. Futbolcuların maç başlarını istemeye başladıklarında 28 maç başı dolmuştu. Bir çıkış yakaladık ve Manisa maçı öncesi para konusunda futbolcular Başkanla konuşmak istediler. Toplantıda futbolculara -puan itibarı ile Manisa ve Maraş maçlarını atlatalım 6 puan almamız gerekiyor- dedim Bunun anlamı ise ligde kalacağımızı gösterdim. Bu maçlardan sonra toplantıyı yapın dedik. Ve uyarmalarımız oldu. Manisa maçını geçtik ve sonuç olarak 40 puana geldik. Bu arada futbolcular yine sürekli olarak Başkanla konuşmak istediklerini yinelediler. Bizde ona bu durumu ilettik. Futbolcuların idmana çıkmaması bana ne getirisi olabilir ki? Bu konu hala konuşuluyorsa Demirspor için götürüsü olmuştur. -Ercan Albay, futbolcusuna idmana çıkmayın- demez. Benim duyduğum bir iki futbolcu başkana yanıltıcı şekilde konuşmuş. Başkanda bunları açıklasın ki bilelim. Biz 24 saat kulüpte kaldık. Çünkü takım baş aşağı gidiyordu. Futbolcular bize sürekli olarak -derdimiz başkanla konuşmak- dediler. Futbolculara kümede bıraktıkları için teşekkür ediyoruz. İdmana çıkmama konusunda bizim söyleme durumumuz olamaz.”

İNATLAŞMA KONUSU

Ercan Albay, “İnatlaşma konusuna gelelim; gittiğimiz otel Pamukkale’de. Ayarlayan, parasını ayarlayan kulüptür. Yeni yöneticiler. Demirspor karayolu ile gidilecek dediler. Bizde sezon sonu oldu geze geze gideriz dedik. Biz 12 kişiyle gittik. Emin yumuşak bize “erken gitmiyor musunuz “ dedi. Bizde karayolu ile gidiyoruz dedik ve tamam dedi. Kendisi bilmiyor ki maç cumartesi günü oynandı. Yaniperşembe günü gitmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Yani inatlaşmamışız.”dedi.

A2 KONUSU

Ercan Albay, “Takımın teknik patronu benim. U 17 olur U 19 olur iyi oyuncu varsa oynatırım. Oyuncunun iyisi hangisi ise tespit edersin ve oynatırım. Cemal, Soner, izzet, Serhat , tespit ettiğim gençler. Bu oyuncular futbolcu olacak. Bunları yönetime rapor verdik. Mertkan da öyle. Biz bunları istiyoruz ve lisansı çıksın diyoruz ve bize paramız yok diyorsun. Ancak para vermediği için lisanları çıkmadı ve oynatamadık.

KEŞKE ‘SİZLE ANLAŞMIYORUZ’ DESEYDİ

Ercan Albay,”Bu takımı PTT ligine ben çıkardım. Benimle düşecek diye endişemiz vardı. Çünkü takım burun aşağı gidiyordu geldiğimizde. Futbolcuları ayakta tutabilmek için mücadele verdik. 3 Şampiyonlukta vardım ve son küme düşmeme olayı da şampiyonluk gibidir. Başkan, keşke bizim ve futbolcuların ismini kullanmasaydı ve uzatmasaydı. Başkan Aydoğdu canlı yayında deseydi ki ‘Ercan Albay ve Aslankeser ile anlaşmıyoruz’ Başkan Aydoğdu, takım 40 puanla düşerse sorumlusu benim sözü de var. Bunu da kabul etmedik ve Demirspor’u sağlıklı bir şekilde kümede tuttuk. İki gün önceki anımı anlatayım; Pideci de iki pide aldım. Parasını uzattım istemediler ve sen bizi mutlu ettin dediler. Başkan Aydoğdu ise lig bitti iş bitti dedi. Varın siz değerlendirin. Biz şahısa değil Demirspor’a hizmet verdik. İnsanlara taraftarlara camiaya hakkım helal hoş olsun ama Başkan Aydoğdu’ya hakkım helal olmasın.

FUTBOLCULAR NE DEDİ?

Yayına telefonla katılan sağ kanat oyuncusu Erçağ Evirgen ise,” Yalan hayatta konuşmam. İdmana çıkmayan bizleriz. Aksine takımı idmana çıkaran Ercan Albay’dır. Yoksa biraz daha sürecekti. Çünkü bize verilen sözler vardı. Başkan bize gelip ‘Ben buyum, İcraat severim, konuşmayı sevmem, benim kim olduğumu göreceksiniz’ dedi. Aydoğdu yönetimi geldiğinde sporcular rahatlamıştı. Herkes aile geçindiriyor. İlk krediyle Demirspor’da tanıştım. Ercan hoca orada olmasaydı daha da uzun sürecekti. Ama yönetimin verdiği sözler yerine getirilmedi. Ayrıca, Başkan Aydoğdu bize ‘Federasyona gidin alacağınızı alın’ dedi. Sizden özür diliyorum dedi. 3 Sene boyunca ben elimden geleni yaptım. Gurur duydum. Bunu gönül rahatlığı ile söylüyorum. 3 Senede 101 maç oynadım. Anımı anlatayım; düğün hazırlığı yaptığım için borçlanmıştım. Ordu maçından sonra 10 bin lira prim açıklandı. Salı, Çarşamba derken prim ödenmedi. O sıra ulusal kanalda bir canlı yayında yorumcu ‘ başkana helal olsun soyunca odasına futbolculara tak tak tak 10’ar binlere verildi’ dedi. 5 Dakika sonra mobilyacı aradı 10 bin lira almışsınız ve benim parayı ver dedi. Biz sadece 6 bin lira almıştık.

Proğrama son olarak kaptan Efe katıldı. Efe, “ Ercan hoca idmana çıkmayın telkininde bulunmadı. İdmana çıkmama kararı futbolcularındır. Biz kendisine söyledik zaten. Aksine Ercan Albay idmana çıkın sizin için iyi olmaz dedi. Başkan bilsin ki, biz ihanet etmedik. Ağır ithamlar oldu. Sadece Selehattin Aydoğdu’yu da suçlamak da olmaz. Bir süreçtir. 4 hoca çalıştı. Burada ihanet nedir? Futbolcular ne yapmış ki? Biz sözleşmeyle geliyoruz. Başarı ve başarısızlıkla ilgili söz vermedik. Şampiyonluk için geldik ama başaramadık. Para ödenmez diye sözleşmede madde yok. Ne verdiler ki ne istiyorlar sözü başkana yakışmadı. Bizim paramızı istememiz en doğal hakkımız. 36 Maç başı duruyor. Sadece Aydoğdu ile de alakalı değil. İhanet kelimesi doğru değil ve kabul etmiyorum. Biz sadece başkanın ödeme yapmasını istedik. Başkan gelsin konuşsun ve bize söz vermişti. Devre arası serbest kalma hakkını kullanabilirdik ve bize bu hakkı kullanmadığımız için teşekkür etti. Ordu maçından sonra herkes kulüpten elini ayağını çekti. Sanırım kümede kalma düşüncesi hakim oldu. Biz kimseye ihanet etmedik. Selahattin başkan, sezon sonu kimsenin alacağı kalmayacak dedi ve ama sözünü tutmadı. Federasyona sanırım futbolcuların hepsi vermiş olabilir.

BEN SADECE PRİM KONUŞTUM

Son olarak Sportif Direktör Ercan Aslankeser konuştu. Aslankeser,”Hasan beyi tesise çağırdım. Futbolcuların istediği para 20’şer Bin tl paradır. Hasan Erdeve, Emin Yumuşak, kaptan ve erçağ toplantı yaptık. Efe dedi ki, benim arkadaşlarıma aktarıyorum ama yapmıyorsunuz ve inandırıcılığımı kaybettim dedi. Sizden isteğim şu 24 kişiye 20’şer Bin tl verin dedi. Bu da 400 Bin tl yapıyor. Ama verilmedi. Biz Başkan Aydoğdu yüzünden buradayız. Demirspor camiasından özür diliyorum bu şekilde burada olmak istemezdik. Ama bize Başkan ağır suçlamalarda bulundu. Futbolcuların idmana çıkmama kararı İstanbul maçından sonra soyunma odasında alındı. Benim başkanla tek konuşmam prim konusudur. Bana tek kullandığı kelime param yok diyor hep. Yazıklar olsun. Bir kuruş ödeme yapılmadı. Sen benim hakkımı yiyorsun günahıma giriyorsun. Sen neden bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorsun. Maraş maçı öncesinde sadece prim konuştuk. Başkanın söylediği yalandır. Bizim geçmişimiz var. milyarlara çizim atmışız. Hocam keza öyle. Personel dahil,teknik heyet ve ben Başkan Selehattin Aydoğdu’ya hakkımı helal etmiyorum.”şeklinde konuştu.