Adana Demirspor'da beklenen gelişme oldu. Maddi sıkıntıyı protesto eden Demirsporlu oyuncular dün yapılması gereken haftanın ilk idmanına çıkmadılar.

GÖZTEPE MAÇI ÖNCESİ BAŞLADI

Aslında dünkü gelişmenin başlangıçı Göztepe maçı öncesinde başladı. Maçtan bir gün önce futbolcuların idmana çıkmak istemeyişi üzerine teknik direktör Mustafa Uğur, antrenmanı iptal etti. Bunun üzerine futbolcular kendi aralarında konuşup önce Göztepe maçının kazanılması gerektiği devamında da salı günü parayların ödenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Göztepe karşısında adeta onur mücadelesi veren mavi lacivertli oyuncular belki de sezonun en iyi futbolunu sahaya serdiler. Ve güçlü rakibini 2-0 yenen Demirspor, puanını 26'ya çıkardı.  Görevini yapmanın mutluluğuyla Adana'ya gelen Demirsporlu futbolcular 1 günlük iznin ardından gdmana çıkacaklardı ancak yine maddi sorun önlerine çıktı.

TOPLANTI YAPTILAR

14.00'daki idman 15.00'a alındı. Fakat futbolcular idman saatine yakın mavi salonda kendi aralarında toplantı yaptılar. Kısa süren toplantıda bugüne kadar olan alacaklarının ödenmemesi durumunda idmana çıkmama kararı alındı. Ve futbolcular paralar ödenmeyince haftanın ilk idmanına çıkmadılar. Bundan sonraki süreç böyle işleyecek. Mevcut yönetim para ödemediği takdirde futbolcular bugünkü idmana da çıkmayacaklar.

TEKNİK HEYET SESSİZ

Futbolcular toplantı yapıp idmana çıkmama kararı aldıktan sonra tesislerden ayrıldılar. Bu gelişmelerin finalinde teknik heyet de futbolcular idmana çıkmayınca tesislerden ayrıldılar.  Bu anlamda hiç bir açıklama yapmadılar.


Başkan Önder Serin Ankara'da

 

Adana Demirspor yine sıkıntılı bir sürece girdi. Bu kez sportif anlamda başarı yakalayan Demirspor, idari anlamda kaosun içine girdi. Sıkıntının kaynağı futbolcuların alacaklarını alamaması. 

Futbolcuların idmana çıkmadığı anlarda başkan Önder Serin de özel işleri nedeniyle Ankara'daydı. Başkan Önder Serin ile yaptığı telefon görüşmesinde bugün açıklama yapacağını hesapları kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi.


Kongre kararı alınacak mı?

 

Tüm bu gelişmelerin devamında merak edilen soruların başında yönetim kurulunun kongre kararı alıp almayacağı. Bu konuda da yönetim kurulu ikiye bölünmüş durumda. Bir taraf alınması yönünde, diğer taraf ise kongre alınmaması yönünde.

Bu noktada Başkan Önder Serin, paraların bu hafta içinde ödeneceğini dile getirirken yönetim kurulunun varlığını devam ettireceği yönünde düşüncesi var. Genel olarak bugün tüm sorular yanıt bulacak.


Kimler başkan adayı olacak?

Mevcut yönetim kurulu henüz kongre kararı almadı. Bu konuda da direnç gösteriliyor. 2. Başkan Ali Uğurakbaş, konggre kararı alınması yönünde. Ali Uğurakbaş, takımın paraya ihtiyacının olduğunu dile getirirken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demirspor'un paraya ihtiyacı var. Kongre yapılırsa para verecek isimler var. Dolayısıyla kulüp rahatlayacak. Bu arada kongrede kendi içimizden aday çıkmaz ise başkanlığa aday olurum."

Ayrıca, Ali Uğur Akbaş'ın yanı sıra Suat Kızıldağ'ın da ismi başkanlık için anılıyor.


Bugün ne olacak?

Adana Demirspor'un gündemi bugün çok yoğun. Futbolcular alacaklarının ödenmesini bekleyecekler. Alacaklar ödenmez ise futbolcular yine idmana çıkmayacak. Ankara'dan dönecek olan Başkan Önder Serin, yönetimini toplayacak ve bunun yanı sıra futbolcularla toplantı yapacak.  Tüm bunlar ve daha fazlası gün içerisinde Demirspor tesislerinde yaşanacak.