Adana Demirspor'da futbolcular nihayet antrenmana çıktılar.

Göztepe maçı öncesinde başlayan antrenmana çıkmama boykotu bugünlere kadar gelmişti. Bu maç öncesinde de maddi sıkıntıyı öne süren mavi lacivertli oyuncular ter idmanına çıkmak istememiş teknik direktör Mustafa Uğur, antrenmanı iptal etmişti. Tabi bu arada yönetim kurulu da salı gününe para dağıtma sözü vermişti.

Göztepe karşısına çıkan Demirsporlu oyuncular müthiş mücadele ve oyun sonrasında rakibini yenerek 3 puana ulaştı. Bütün gözler salı gününe çevrilmişti. Salı günü gelip çattığında yönetim kurulu parayı ödeyemedi ve futbolcularda istediği parayı alamadığı gerekçesiyle idmana çıkmadılar. Görüşmeler çarşamba günü de sürdü ancak futbolcular yine alacakları nedeniyle idmana çıkmadı.

Ve düne gelinde. Önceki akşam geç saatlerde her iki tarafında ortak noktada buluşmasının ardından dün oyunculara gerekli ödemeler yapıldı ve oyuncular 18.00'da idmana çıktılar.  Futbolcular paralarını alabilmesi için antrenman kasıtlı olarak 18.00'a alındı. İdman öncesinde kısa konuşmaların ardından futbolcular ıslak zeminde ışıklar altında antrenmanını yaptı.

Biz görevimizi yaptık söz futbolcularda

 

Futbol Şube sorumlusu Ramazan Çimen,  şubat ayına kadar futbolcuların alacaklarının olmadığını dile getirirken,"Hangi kulüp bezim kadar düzenli ödeme yapıyor. Biz görevimizi yaptık sıra futbolucularda. Onlardan galibiyet bekliyoruz."dedi.

Alacakları bankaya yatırıp dökontları futbolculara verdiklerini ifade eden Çimen,"En ufak açık kapı bırakmadık. İşin bu noktaya gelmemesi gerekirdi ama ne yazık ki yaşadık. İnşallah bundan sonra böyle olumsuzluklar yaşanmaz."diye konuştu.


Yönetim kurulu açıklama yapacak

Yaşanan olumsuz gelişmelerin devamında futbolcular dün akşam idmana çıktılar. Yöneticilerin de bulunduğu idmanda Başkan Önder Serin antrenmanı kenardan izledi. Ancak yönetim kurulunun bugün ödemelerle ilgili açıklama  yapması bekleniyor

Yapılacak olan yazılı açıklama veya basın toplantısında hangi futbolcuya ne kadar ödenmiş kalem kalem açıklanacak. Bunun yanı sıra verilen pirimlerde kamuoyulla paylaşılacak. Böylelikle şeffaflık takip edilecek.


A2 Maçı ertelendi

 

Adana Demirspor'un A2 maçı ertelendi. Dün Kayhan Kaynak kardeşler stadında oynanması planlanan Demirspor-Gaziantepspor A2 maçı sağnak yağmur nedeniyle başka bir tarihe ertelendi.

Saha zeminin adeta gölet olması ve hakem triosunun maçın oynanmasına karar vermesi üzerine her iki takımda geldiği stattan ayrıldı. Tenik direktör Cengiz Hoşfikirer, diğer karşılaşmaya hazırlanacaklarını söyledi.