Türkiye kupası ilk maçında Bank Asya temsilcisi Elazığspor'u eleyen Demirspor, yine Bank Asya takımı olan Erciyes'e de iki gol atarak elemesini bildi. Elemenin yanı sıra bu karşılaşmada takımın genelinin iyi mücadele etmesi ise beğeniyle karşılandı.
SIRADA ADIYAMAN VAR
Erciyes galibiyetini unutan Adana Demirspor şimdi gözünü Adıyamanspor maçına dikti. Zirve hesabı yapmayan Adıyamanspor, cumartesi günü Adana'ya gelecek. Bu karşılaşma öncesinde hazırlıklarını dün de kaldığı yerden sürdüren mavi-lacivertliler hayli temkinli hazırlanıyorlar. Kupa moraline karşı Çankırı yenilgisi ise hala unutulmadı.
--------
ASLAR DİNLENDİRİLDİ
Teknik Direktör Durmuş Ali Çolak, Erciyes maçında Tayfun Özkan, Tayfun Seven, Soner, Metin Aktaş, Mehmet Kariman, Emre ile ameliyat olan İlhan'a forma vermedi. Bu oyuncular normal idmanlarını yaparken Adıyaman maçı öncesinde mercek altına alındılar.
Cezalı olan Uğurtan, Erciyes maçında oynayamadı ama Adıyaman maçında forma giyebilecek. Kupa maçı sonrası konuşan teknik Direktör Durmuş Ali Çolak, oyuncularını kutlarken Adıyaman maçını da kazanmak zorunda olduklarını belirtti.
----
KUPADA TOPLU SONUÇLAR
ADANA DEMİRSPOR-Erciyesspor: 2-1
Akhisar Belediye Gençlik vs Spor-Altay: 3-1
Gaziosmanpaşaspor-Giresunspor: 2-0
Karşıyaka-Ünyespor: 1-2
Şanlıurfaspor-Denizlispor: 1-0 (Uzatmada)
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Göztepe: 3-0
Tavşanlı Linyitspor-Buğsaşspor: 0-2
Eyüpspor-Bucaspor: 2-1
Kasımpaşaspor-Bandırmaspor: 4-2
Boluspor - Fethiye: 5-1
Rize - Çorum: 6-0
Konya Torku - Konya: 5-1
Diyarbakır - Güngören: 0-1
Adanaspor-Kartalspor: 3-1
Türkiye Kupası ikinci tur maçları bugün oynanacak maçlarla tamamlanacak. Bugün oynanacak maçlar şöyle:
Boluspor-Fethiyespor
Çaykur Rizespor-Çorumspor
Diyarbakırspor-Güngörenspor
Konya Torku Şekerspor-Konyaspor
---
NE DEDİLER:
Çolak: Mücadele sevindirdi
Adana Demirspor Teknik Direktörü Durmuş Ali Çolak, ligde az forma şansı bulan oyuncuların durumunu görmek için kupa maçının iyi bir fırsat olduğunu dile getirirken, "Erciyes maçında oynayan oyuncuların gösterdiği mücadele beni sevindirdi. Oyuncularımı gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz." dedi.
Yılmaz: Demirspor hak etti
Erciyesspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz, maç sonunda yaptığı açıklamada, Demirspor'un galibiyeti hak ettiğini söyledi. Demirspor'un da kendi takımlarının da eksik kadro ile sahaya çıktığını dile getiren Yılmaz, "Demirsporlu oyuncular daha çok mücadele etti."dedi.
Kendilerinin lige adapte olacağını vurgulayan Fikret Yılmaz,"Demirspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Biz de şampiyonluk yolunda ilerliyoruz. Buradaki atmosferi çok beğendim." diye konuştu..
--
Fırsatı değerlendirdiler
Elazığspor kupa maçında olduğu gibi oynanan Erciyes maçında da teknik direktör Durmuş Ali Çolak, forma şansı az bulan oyunculara yer verdi. 90 Dakikanın genelinde Demirspor iyi mücadele etti. Bu mücadele içerisinde bir çok oyuncu kupa maçını fırsat bilip başarılı performans gösterdi.
Hafta sonu oynanacak olan Adıyamanspor maçı öncesinde bu oyuncular rekabet çerçevesinde forma bekleyecekler. As kadroda olup da bu maçta kadroda olmayan oyuncularda forma bekliyor. Şu sıralar rekabetin olumlu yanını yakalayan Demirspor, Adıyamanspor maçında yüzde yüz galibiyet isteyecek. Özellikle rekabete inanan oyuncular iyi oynayacaklar.
----
Burhan Coşkun göze girdi
Takımın golcü oyuncularından Burhan Coşkun, uzun süren sakatlık dönemi geçirdi ve kısa süre önce tekrar formasına kavuştu. Son oynanan Çankırı maçının sonlarına doğru oyuna giren Burhan, kupa maçında Erciyes'e karşı 90 dakika forma giydi.
Etkili futbol oynayan Burhan, bir-iki net pozisyonu değerlendiremedi. Henüz tam anlamıyla hazır olmayan Burhan Coşkun Demirspor'un yine Adıyaman maçında etkili golcülerinden olacak. Erciyes maçında Demirspor'un ilk golünde aslan payı Burhan'a ait...

----
Raşit, direğe takıldı
Demirspor'un orta sahasında oynayan Raşit Sevindir, Erciyes maçında gole çok yaklaştı. Takımı 1-0 öndeyken yayın üzerinde topla buluşan Raşit Sevindir, öyle bir şut çıkardı ki, tüm tribünleri ayağa kaldırdı.
19. dakikada gelişen pozisyonda topa çok sert vuran Raşit, gol beklerken meşin yuvarlak üst direkte patladı. Dolayısıyla Şimşek bir golden daha olmuş oldu. Raşit, Adıyamanspor karşılaşmasında da galip gelmek istediklerini açıkladı.
--
Süleyman ile Hakan formaya göz kırpıyor
Erciyes ile oynanan kupa maçında forma şansını iyi değerlendiren oyuncuların başında savunmanın göbeğinde oynayan Süleyman ile Hakan geliyor. Uzun süredir lig maçlarında savunmanın göbeğinde Burak ile Mehmet Kahriman oynuyordu. Fakat kupa maçında Süleyman, Hakan ikilisi müthiş oynadılar.
Bu ikiliden Süleyman takımının galibiyet golünü de atarak başarılı futbolunu fazlasıyla süslemiş oldu. Rakip forvet oyuncularına fazla pozisyon imkanı vermeyen Süleyman ile Hakan, şimdi gözünü hafta sonu oynanacak Adıyaman maçına diktiler. Kulakları ise Teknik Direktör Durmuş Ali Çolak'ın forma talimatında olacak.
---
Taraftar yine gözdeydi
Demirspor geçtiğimiz hafta sonu lig maçında Çankırıspor'a yenilip geldi. Hem de kötü oynayarak.
O muhteşem Demirspor taraftarı kötü günde takımını hiç yalnız bırakır mı?
Soğuk hava, yağmur, moralsizlik, kötü gidiş fark etmiyor. Yense de yenilse de Demirspor bağlılığı taraftarını tribüne çekiyor. Demirspor futbolcusu da dopal olarak kayıtsız kalmıyor ve aldığı galibiyetle hem geceyi ısıtıyor, hem karanlığı aydınlatıyor hem de o muhteşem taraftarını evine mutlu gönderiyor.
Darısı Adıyaman maçına...