Adana Demirspor’da nihayet bir basın toplantısı düzenlendi. Bu kez toplantıyı Demirspor’un mevcut teknik heyeti yaptı. Teknik Direktör Ercan Albay, Sportif Direktör Ercan Aslankeser ve antrenör Arman Bozkaya, teknik heyet adına değerlendirme yaptılar.

Basın toplantısının açılış konuşmasını Sportif Direktör Ercan Aslankeser yaptı. Aslankeser şunları söyledi:

TEKNİK HEYET OLARAK BAŞIRILI OLMANIN HUZURUNU YAŞIYORUZ

Demirspor’un bulunduğu yerden kurtulması adına kayıtsız kalmadık ve görevi şartsız kabul ettik. İşimiz kolay değildi. Demirspor’un bulunduğu noktada iç açı değildi. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, devre arası play-off’u hedefleyen ve biz geldiğimizde küme düşmeme hedefine odaklanan Demirspor vardı. Demirspor sıkıntılı ve ciddi yaralar almış durumdaydı. Görev aldığımızda fikstür çok zorluydu ve Demirspor küme düşer deniliyordu. Mersin maçıyla göreve başladık. Gelinin noktada son hafta öncesinde Demirspor kümede kalmıştır. Ve bu alınan başarı ile de alnı ak, dik olarak görevini yapmış olmanın huzuru ile sizlerin karşınıza geçtik. 32 Puanla aldık ve 43 puanla bitirdik. Bir çok teknik adamın görev kabul etmediği dönem görev kabul eden mevcut teknik heyete ve bunun yanı sıra futbolculara teşekkür ediyorum. Biz Adanalıyız buradayız. Kolayı herkes kabul eder, önemli olan zoru başarmaktır ve biz her zaman varız. Biz şuan huzurluyuz. Bunun nedeni ise 32 puanda takımı alıp 43 puana getirdik ve biz başarılıyız. Demirspor kümede kaldı yani başka anlamda şampiyon oldu. Denizli maçından sonra çalışmalarımız devam ediyor. Transfer dosyamız hazır. Takımı hedefe götürecek listemizden bahsediyorum. Sadece yönetimin start vermesini bekliyoruz.

Bu kaz değerlendirmeyi teknik direktör Ercan Albay yaptı. Albay’ın başlıklar halindeki değerlendirmesi ise şöyle:

DEMİRSPOR KÜME DÜŞER DİYE KAÇTILAR BİZ GÖREV KABUL ETTİK

Demirspor için elimizden geleni yaptık ve bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Sezonun değerlendirmesini yapıyoruz. Çoğu hocanın gelmediği ve Demirspor’un 32 puanı var küme düşer deyip bu görevden kaçtığı bir dönemde göreve geldik. Görevden ve Demirspor’a hizmetten kaçma gibi lüksümüz olamaz. Kayanın altına gövdemizi soktuk. İmzamızı attık göreve başladık. Adım attığımızda öyle bir kadro vardı ki, fizik olarak sıkıntılı, mental olarak tamamen yok olmuş. Artı 6 haftadır kaybeden bir takım var. Şampiyonluğa oynayan bir takımın devreyi bitirme puanı 22…Yani şampiyonluk gitmiş durumda idi. Yönetimin play-off hedefi söz konusuyken, bize devredildiğinde ise 32 puan çok sıkıntılıydı. Bu zorluğu herkes biliyordu ve biz de bilerek geldik. Mersin yenilgisiyle başladık. Bundan sonraki maçlarda iyi oynadık. Ordu ve Karşıyaka ve Manisa maçlarında disiplinli oynadık. Bundan sonra sorunlar yavaş yavaş ortaya çıktığında düşüş yaşandı. Şampiyonluğa oynayan bir takım düşünün ki, bize gelene kadar sadece bir deplasman galibiyeti vardı. Kısa zaman süreçte istenilen puana ulaşmayı başardık. 40 Puanın yeterli olmadığını bizi 43 puanın kurtardığını hepimiz görüyoruz.

ANTRENMANA ÇIKMAMA İDARİ SORUNDUR

Futbolcuların idmana çıkmama olayı biz teknik heyete yaramadığı gibi zararlı bir gelişme oldu. Sorun her zaman için idari sorundur. O bölüm içinde gerek Sportif direktör gerekse biz çalışmalarımıza rağmen devam etmiştir. Eğer bir mesaj vereceksen bir idmanla bu yapılır. Devam ettiği için zarar gördük. Devam eden maça ve sürece olumsuz yansıdı. Manisa maçı öncesi futbolculara bize 6 puan gerekiyor dediğimizde hem Manisa hem Maraş maçları vardı. Hemen her dönem bu gelişmeler oldu. Bu olayları iyi değerlendirdiğimiz ve oyuncularımıza değişik anlamda konuşmalarla uyarmaya çalıştık. Bunla beraber bu süreçte Demirspor’un kümede kalması hedefse gerçekleşmiştir.

PRİMLERLE İLGİLİ…

Biz geldiğimiz günden itibaren takıma şu sistemi uygulayın olayımız olmamıştır. Daha önce belirlenen sistem vardı. Şu veya bu değerlendirmemiz olmadı. Bu da idari sorundur. Bizim tek bir hedefimiz vardı o da takımı kümede tutmaktı. Prim vermek veya vermemek yönetimin işidir. Biz işimize baktık ve biz başarılı olduk.

GENÇ OYUNCU SPEKÜLASYONU

Kadronun azlığı itibarı ile gençlerden niçin faydalanılmadığı gibi sorular var. Demirspor son 10 yılına bakıldığında 30 yaş grubuyla oynanmış. Gençlerin kazanılması için iyi proğram uygulanması gerekiyor. 18 Yaşında Ali Yılmaz, Kamil ve Ferdi’yi; Tolga’yı oynatan biziz. Geldiğimizde alttan bir oyuncu ve U 17’den 3 oyuncuyu tespit ettik. Gençlerin sorgulanması fevri olmamalıdır. Hiç kimsenin babasına, dayısına ve amcasına bakmıyoruz. Bizim için yetenekli olup olmaması önemli. Düşüncelerimizin en başında genç oyuncular geliyor. Yani asli görevimiz bu.

TWİTTER HESABIM YOK

Facebook ve twitter hesabım yok. Bu konuda adımı kullananlar var. Bilinsin ki böyle bir hesabım yok. Bir çok yorumlar yapılıyor. Kendi lehlerine yapılıyor gerisi bize saldırıyor. Kimlerin yaptırdığını iyi tahmin ediyoruz. 3 Şampiyonluk bir de kümede düşmekten kurtarmışız. Küme düşme olayını da şampiyonluk olarak adlandırabiliriz. Bu başarı karşısında benden ne isteniyor? Hiçbir zaman ben demedim. Bir çıkıyor diyor ki ne yapmış. Şampiyonluklarda ben varım. Bu sezon küme düşseydik şuan B katagorisinde olacaktık. Yani şampiyonluk gibi başarıdır. Herkes ahde vefayı bilmeli. Herkes bizim ortaya koyduğumuza bakmalı. Yaşanan her şey biz hüviyetiyle olmuştur. Şuan bakıyoruz 24 futbolcunun tamamı istediği an kulüpten ayrılma olayı var. Böyle bir pozisyonda olan takımı nasıl ayakta tutup başarılı olduğumuzu anlatmak isterim. Bu önemli bir nokta. İkinci toplantıya gerek olursa daha net bilgiler aktaracağım. Bu işte en çok ağlayan üzülen tribüne gelen taraftarlardır. Doğru seçim, doğrunun yanında olma durumumuz var. Gelinen noktada ağlamak boşa olur. Mukavele olarak 1,5 yıllık sözleşmemiz var. Transfer olarak hazırlığımızı yaptık. Start verilmesi gerekiyor. Öncelikle bütçe oluşturulması gerekiyor. Bunun değerlendirmesini yönetim yapacaktır. Dışarıda konuşulanlar hoşumuza gitmiyor. Yönetim kurulu da en kısa sürede yanıt vermesi gerekiyor. Geleceğin planlamasını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Doğru şeylerin yanında olmaya devam ederseniz hedefe ulaşırsınız. Yanlışların yanında olursanız üzülmeye devam edersiniz. Her sene şampiyonlukla başlar ve hüsran olmaya devam eder. Geçmişi geri gelmez, gelecek bilinemez. 4 Maç içerde oynadık hepsi de seyircisizdi. Bu noktada herkesin doğru karar vermesi gerekiyor.

Teknik direktör Ercan Albay özet olarak ikinci toplantı öncesinde bu değerlendirmeyi yaptı. Son olarak ise Antrenör Arman Bozkaya konuştu:

TEKNİK HEYETLE ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUM

Ekip içinde olmaktan mutluyum. Yaşadığımız süreçte 3 ay beraberliğimiz var. Bu sezonu iyi geçirdik. Yeri geldi 24 saat mesai yaptık. Çünkü öyle olması gerekiyordu. Kümede kalma adına bu böyle oldu. Şükürler olsun semeresini aldık. Başta Ercan Albay ve Aslankeser olmak üzere teşekkür ediyoruz. Demirspor’u kümede tutmamızın ve başarılı olmamızın huzurunu yaşıyoruz. Futbolcularımıza da ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz.