Bir süreden beri okul ziyaretleri düzenleyen ve gittiği her okulda öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılanan Adana Demirspor’lu futbolcular, son olarak ziyaret ettiği Adana Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nde çirkin bir olayla karşılaştılar.

 Adana Demirspor Kulübü Başkan Vekili Erdeniz Çelebi, yardımcı antrenör Cüneyt Tiryaki ve futbolcular bugün saat 13.00’da Merkez Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Yüzlerce Demirspor’lu öğrenci takımın otobüsünü okulun 500 metre ilerisinde karşılayarak sevgi gösterilerinde bulundu. Mavi-lacivertli futbolcular öğrencilerin arasında tezahüratla okul içerisine girdi. Daha sonra okulun toplantı salonuna geçildi. Ancak mavi-lacivertli öğrenciler salona sığmayınca okul yönetimi toplantıyı bahçeye aldı. Tüm öğrenciler mavi-lacivertli futbolculardan imza alıp fotoğraf çektirirken, birkaç öğrenci futbolculara saldırdı. Aynı saldırganlar görüntü almak isteyen kameramanlara da sözlü saldırı da bulundu. Okul yönetimi daha sonra güvenlik güçlerinden yardım istedi. Polisin okula gelmesiyle olayı çıkartan öğrenciler gözaltına alındı.

 Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Adana Demirspor Kulübü Başkan Vekili Erdeniz Çelebi, “Uzun süreden beri futbolcularımızla okul ziyaretleri düzenliyoruz. Gittiğimiz her okulda okul yöneticileri ve öğrencilerimizin büyük ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nde de aynı görüntüler vardı. Takım otobüsümüz okulun yüzlerce metre uzağında öğrenciler tarafından karşılandı. Büyük coşkuyla okul içerisine girdik. Daha önceden hazırlanan toplantı salonuna öğrencilerimiz sığmadı. Okul yönetim tarafından sohbet toplantımız okul bahçesine alındı. Bu arada kendini bilmez birkaç öğrenci futbolcularımıza saldırdı. Saldıranların elinde bıçak da bulunuyordu. Okul yönetimi bizler ve emniyet güçlerinin müdahalesiyle futbolcularımızı otobüsümüze bindirdik. Bu saldırıyı gerçekleştiren, arkasında duran ve yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atan takımımızın önüne taş koymaya çalışıyorlar. Hani iki takım da kardeşti. Bu nasıl kardeşlik. Demirspor’un Demirspor’dan başka dostu yok” şeklinde konuşarak tepki gösterdi.

 Bu arada okul dışında bekleyen kulüp otobüsü de taşlı ve bıçaklı saldırıya uğradı. Araçta maddi hasar meydana geldi.