STAT: 5 Ocak
HAKEMLER: Koray Gençerler
?, Cumhur Altay ?, Cevdet Kömürcüoğlu ?

ADANA DEMİRSPOR: Şener ***, Berat ***, Lawal **, Hüseyin **, Özgür **, Erman * (Samed dk. 72 *), Erçağ ** (Hüseynov dk. 81 ?), Junıor **, Burak ***, Kerem **, Gökhan ?
SAMSUNSPOR: Soner
**, Kere ***, Erdem **, Musa ** (Oğuzhan dk. 90 ?), Roberts * (Şenol dk. 90+4 ?), Canberk **, Ahmet *** (Halil dk. 81 *), Hakan *, Şaban **, Ercan **, Doğan **
GOL: Yok
SARI KARTLAR: Hüseyin, Lawal, Junıor (Adana Demirspor), Ahmet, Kere, Soner (Samsunspor)

 

Geçen hafta Göztepe'yi deplasmanda yenen Demirspor, dün ağır zemin ve sağnak yağmur altında ağırladığı Samsunspor ile golsüz berabere kaldı.

İLK YARI

Maça Samsunspor daha atak başladı. Böylesi ağır zeminde oynamaya alışkın olan kırmızı beyazlılar daha 6.dakikada gloe çok yaklaştı. Bu dakikada Erden'in kafa şutunu Şener, köşeden çeldi.  Bu pozisyondan sonra 15. dakikikaya kadar baskını sürdüren Samsunspor daha sonra mücadeleyi orta alan şekline dönüştürdü.

Demirspor için ilk 45 dakikada bozuk zemine takıldı ifadesi kullanılsa doğru olur. Mavi lacivertli oyuncular sulu zeminde topu sürmeyi deneyince ve hiç şut atmayınca koskoca 45 dakikada hiç pozisyon üretemedi. Adana Demirspor hafta içi iki idmana çıkmadı ve dolayısıyla bu zemin Demirspor'a ters geldi.

İlk 45 dakika bu şekilde tamamlandı.

İKİNCİ YARI
Samsunspor bu yarıya da iyi başladı. 66. Dakikada sağdan gelen ortaya Ahmet, kaleye iki metre mesafeden kafayla vurdu. Demirspor'un şanslı olduğu bu dakikada top dışarı çıktı. 68. Dakikada ise Demirspor'un 90 dakikadaki tek pozisyonu geldi. Junıor, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama golü atamadı.

Bu pozisyondan sonra Demirspor her ne kadar ataklarını yoğunlaştırmak istese de hem oyunsal olarak hem de kötü zemin buna müsade etmedi. Tabi teknik direktör Mustafa Uğur, yanlış değişiklikleri de ikinci yarıya damgasını vurdu.

---------

9 Bin taraftar geldi

Adana'ya günlerdir yağmur yağıyor. Dolayısıyla dünkü maçta yağmur altında geçti. İlk yarının son maçı olmasını değerlendiren Adana Demirsporlu taraftarlar, dün tribüne geldiler.

9 Bin taraftar maçı yerinde izlerken, aynı zamanda da futbolculara hakemin bitiş düdüğüne kadar destek verdiler. Taraftarlar Demirspor'un kazanamamasına üzülürken, alınan 1 puan teselli oldu.

-----------------

Futbolcular topu süremedi

Dün 5 Ocak stadının zemini günlerdir yağan aşırı yağmuru kaldıramadı. Özelliklere sahanın kenarları su tutarken futbolcuların top sürmesi imkansız hale geldi. Bu durum Demirspor'a yaramazken, Samsun'a avantaj sağladı. Maç sonunda ise tüm Demirsporlu oyuncular saha zemininden şikayet etti.

---------------------

Junıor cezalı

Maçın bitiminde hakeme itirazda bulunan Junıor, sarı kart gördü. Böylelikle Brezilyalı golcü ikinci yarının ilk maçı olan Boluspor karşılaşmasında cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Junıor, hakemin kötü yönetimine tepki gösterirken, maç içinde de ters kararlar karşısında adeta çılgına döndü.

-------------

Gökhan Kaba'ya protesto

Yaklaşık 4 hafta sonra sahaya çıkan Gökhan Kaba tek forvet pozisyonunda oynadı. Maç soyunca mücadeleden uzak kalan Gökhan Kaba'ya teknik direktör Mustafa Uğur dayandı ama taraftar dayanamadı. Tribünler ikinci yarıda Gökhan Kaba'yı protesto etti. Teknik heyet bu oyuncuyu herşeye rağmen oyundan almadı.

---------

27 Puan ekstra oldu

Adana Demirspor ilk yarıyı 27 puanla kapattı. Teknik direktör Mustafa Uğur, ikinci yarı öncesinde 27 puanın kendileri için ekstra olduğunu açıkladı. 20 Puanı hedeflediklerini açıklayan Mustafa Uğur, "27 Puan bizim için başarı. İkinci yarıda inşallah bu çıtayı daha yukarıya çekeceğiz. "diye konuştu.

-------------

 6. Sırada tamamladı

Adana Demirspor , Samsunspor beraberliğyle 27 puana ulaşırken ilk yarıyı 6. sırada tamamladı. Takımın sol bek oyuncusu Keremcan, ikinci yarıda daha iyi olacaklarını dile getirirken,"İyi takımız. İkinci yarıda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. "şeklinde konuştu.