Dura: “ Bu takımı ne yapıp edip ya Büyükşehir Belediye’nin ya da ASKİ’nin isim sponsorluğunu almak istiyoruz. Kısacası ya Büyükşehir Belediyesi Adanaspor ya da ASKİ Adanaspor yapmak istiyoruz. Bu konuda en büyük destekçimiz Fahri Başkanımız Sayın Mustafa Tuncel’dir. Belediyemiz bayanlar basketbol takımını kurdu. Erkek takımını kurmaya gerek yok. Burada büyük emekler vererek temelleri atılmış Adanaspor Kulübü isim değişikliğine hazır! Bunu gerçekleştirdiğimiz taktir de bu işi kökten çözmüş oluruz. Yoksa her sene her ay maddi korkulu rüya görmekten kurtulamayız. Yine aylıklar ve transfer taksitleri geldi. En büyük ümidimiz yönetim kurulumuzdaki CHP Belediye Meclis Üyelerimiz ve Sayın Tuncel’dir. Bu takımın her ay 50.000 TL’ye ihtiyacı vardır. Sayın Başkanımız Tuncer spor fonundan kulübümüze her ay bu bağışı yaptırsa bizlerde zamanımızı tamamen takıma veririz. Eğer bu saydığım insanlar ve Sayın Valimiz, ASKİ Genel Müdürümüz, Gençlik Spor İl Müdürümüz, Kürşat Atılgan Paşamız, Av. Ali Çetin Tarcı, CHP’li Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Otobüs İşletme Müdürümüz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, büyük basınımız olmasaydı bugün kulüp olarak yoktuk! Bu insanlara ve güzide Adana Basınımıza camiam adına tek tek teşekkür ediyorum. Yine mecburen Mustafa Tuncel Başkanımızın kapısını çalmaya gideceğiz. İnanıyorum ki o babacan şevkatini bizlerden yine esirgemeyecektir, takımımızın sorunlarını çözecektir.”

Sezonun ilk maçı İzmir B.Belediye maçına herkesi davet eden Adanaspor Kulübü Başkanı Tevriz Dura: “ Cumartesi günü Menderes Spor Salonu’nda saat 17:00’de oynayacağımız İzmir B.B Spor açılış maçına başta Sayın Valimiz olmak üzere herkesi davet edeceğiz. Adanaspor’un büyük taraftarına da seslenmek istiyorum. Arkadaşlar nedir bu halimiz? Adanaspor Taraftarı kuzey-güney-maraton-orgcusu-dişi kaplanları diye parçalanamaz. Kimsenin de hakkı yok! Hani biz büyük taraftardık? Hani biz Türkiye’nin en sevilen, en sayılan, en çok ilgi gören, gittiği her yerde çiçeklerle karşılanan, kulübüne zarar vermeyen, sporcusuna zarar vermeyen, taraftarına zarar vermeyen bir aileydik? N eoldu arkadaşlar bu aileye… Haklı sebepleriniz var veya yok! Ben şunu söylemek istiyorum! Başka Adanaspor var mı? Yağmurda çamurda karda kışta otobanlarda yol keserek bu uğurda Adanaspor sevgisi yüzünden hapislere girip çoluğunun çocuğunun nafakasını kesip bir çocuğunuz okul hayatınızı bile yani istikbalinizi bile bitirmek için canınızı bile vermeye hazır olduğunuz bir aileydiniz… Ne oldu arkadaşlar? İnsanlar hata yapabilir. Sizlerde, bizlerde hata yapabiliriz. Yok Başkan Bayram Akgül bunu söyledi? Yok futbolcu şunu söyledi? Yok taraftar sporcusunu, yönetimini protesto etti gibi bize yakışmayan sözleri-dedikoduları kesip tek yürek-tek vücut-tek yumruk olup cumartesi günü salonda, pazartesi günü stada Adanaspor Ailesi’nin kötü günlerde ne kadar birbirine sahiplendiğini gösterelim!”

Başkan Bayram Akgül’e de çağrıda bulunan efsane başkan Dura: “Sayın Başkanım Bayram Akgül… Yaşınız küçükte olsa bu camiada hepimizin başkanısın! Lütfen bir abin olarak sesleniyorum. Bu işin başını çek, iyisiyle kötüsüyle herkesi bir çatı altında toplayıp şu televizyon programlarında Adanaspor Taraftarı’nın ve sizlerin güzellikleri-başarılarını duymak ve görmek istiyoruz. Son olarak şunu haykırarak-bağırarak söylemek istiyorum. Ben Adanasporluyum diyen herkesi canımdan fazla seviyorum! Bu haftadan itibaren bu büyük ailenin kim olduğunu Türkiye’ye gösterelim. Çünkü tek kelimeyle sözümü bitirmek istiyorum. Başka Adanasporumuz var mı? Saygılarımla, herkesi kucaklıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.