Eriş, avukatı aracığıyla savcılığa itiraz başvurusunda bulunduğunu hatırlatarak, ''Hakkımdaki 'spor müsabakalarını seyirden yasaklanma' kararı yaptığım itiraz başvurusu sonucu kaldırıldı. Bununla ilgili itirazlarda bulunduğum TFF tarafından, tarafıma tedbirin kaldırıldığını belirtir bir yazı da gönderildi'' dedi.

Bu konuyla ilgili kendisinin uzaktan yakından ilişkilendirilmesinin üzüldüğü konuların başında geldiğini anlatan Eriş, şunları kaydetti:
''Ama maalesef bunları yaşadık. Yaptığım başvuru sonucu hakkımdaki karar kaldırıldı. Bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Ben ekmek paramı kazanıyorum dolayısıyla çalışma hakkım var. Bu hakkımızı bize geri iade ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu iş benim için hakikaten ailemin rızkı, hakkı. Çalışma hakkımızın elimizden alınması üzücüydü ama bundan tekrar geri dönülmesi beni mutlu etti.''

Eriş, ''şike soruşturması'' ile ilgili ise şunları kaydetti:
''Bu konunun içinde olmak yeteri kadar üzücü ama kendi adıma ne şike ne de teşvik gibi bir oluşumun içerisinde yer aldım, böyle bir işe tenezzül etmedim. Umarım herkes aklanır, sıkıntılar sona erer ve temiz futbol, temiz bir ülke adına hepimiz futbolu tekrar sevimli hale getiririz. Üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Futbol ülkemizin atardamarı, tutkumuz. İnsanları tekrar bu tutkuya bağlamamız gerekli. Bu konuda herkesin elinden geleni yapacağına inanıyorum.''

Levent Eriş, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.