Süper Amatör Lig’de, U-19 yaş kategorisinde Adana şampiyonu olan, B Gençler’de dereceye giren ve Akademi Ligi’ne kabul edilen Türkiye’nin tek amatör kulübü ünvanını alarak U-16 takımı ile ilimizi Türkiye finallerinde temsil edecek olan Gençlerbirliği, tanıtımına büyük katkı koyduğu ve futboluna değer kattığı Adana’dan, finallere gidebilmek için destek bekliyor. 4 kategoride mücadele ederek çeşitli illerde Adana isminin duyulmasını sağlayacak olan Kırmızı-Beyazlılar, bu turnuvalarda parlaması muhtemel birbirinden yetenekli futbolcularıyla da Adana futbolunun daha ölmediğini de tüm Türkiye ispat etmek için ter dökecek.

Her yaş kategorisinde şampiyonluklar yaşayan ve dereceler elde eden Adana’nın en başarılı amatör kulübü Gençlerbirliği, yönetimin büyük fedakarlıklarıyla elde edilen başarıların ardından Türkiye Şampiyonu ünvanını Adana’ya getirmek isterken, Adanalı yerel yöneticiler, iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin genç futbolcuların ellerinden tutmaları ve kulüp yöneticilerine omuz vermeleri gerekiyor. Gençlerbirliği Kulübü Kurucu Başkanı Haluk Güner Köktürk, amatör takımla Malatya veya Urfa’da, U-16 Akademi Ligi takımımızla Galatasaray, Ankaraspor ve Denizlispor’la Antalya’da, Hatay’da ilk turu geçen B Genç takımımızla ve Adana şampiyonu U-19 takımımızla Adana ismini Türkiye’nin dört bir yanında duyuracağız” dedi.

Adana’nın tanıtımına önem veren, sporuna destek ve ilgi gösteren Adana Valisi İlhan Atış olmak üzere belediye başkanlarına ve işadamlarına çağrıda bulunan Köktürk, “Adana Gençlerbirliği Spor Kulübü, eski günlerine dönmek isteyen Adana’nın marka haline gelmesi için; faaliyet gösterdiği futbol alanında markalaşmış ve Türkiye’de tanınmış bir camiadır. Adana’nın tanıtımına katkıda bulunan futbolda elde ettiği başarılar ve yetiştirdiği sporcularla Adana futboluna değer katan kulübümüzün 4 kategoride katılacağı Türkiye finalleri için maddi ve manevi destek bekliyoruz. Ortak paydası Adana olan Valimiz, belediye başkanlarımız ve işadamlarımızın bizi bu yolda yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.