ADANA DEMİRSPOR'U HAKEM YAVAŞLATTI

Yeni Adana stadındaki karşılaşmada Beşiktaş maçında olduğu gibi hakemler, futbolun önüne geçti. Rakibin, hızlı oynayan ani ataklarla gole giden Adana Demirspor'u durdurmak için ilk dakikadan itibaren zamana oynamasına hakem sessiz kalarak adeta destek oldu. Kaleci atışında veya taç ile faul atışlarında ilk dakikalardan itibaren belirgin şekilde yavaş hareket edilmesi futbolu soğuttu. 

Antalyaspor'un hızlı oynayan, ani ataklarla gole ulaşabilen Adana Demirspor'u durdurmak için zamana oynaması rakip açısından taktik bir durumdu. Ancak Hakemin işi ise futbol oynatmak olmalıydı. Hakem maç boyunca abartılı olarak zamana oynayarak, futbol oynanmasına engel olan rakip kaleci ve futbolcuları görmezden gelerek "Futbolun katledilmesi"ne ortak oldu.

Beşiktaş maçında da hakem hataları bariz ve tartışmaya kapalı olarak kabul görürken, bu hafta da hakemin futbolun önüne geçmesi tartışmaya neden oldu.

HAKEMLER ADANA DEMİRSPOR'A TAVIR MI ALDI?

Beşiktaş maçında da hakem, Beşiktaşlı futbolcuların abartılı zaman geçirmesine göz yummuş ve Adana Demirspor'un tartışmasız bir penaltısı ile bir golünü vermemişti. Başkan Murat Sancak Adana Demirspor taraftarının dile getirdiği tepkiyi dile getirmiş ve hakemlerle ilgili iddialarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından TFF iddialar hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve soruşturma dahi beklenmeden Başkan Murat Sancak'a 3 ay hak mahrumiyeti vermişti.

HAKEMLER DİKKATSİZ Mİ, TAVIRLI MI?

Beşiktaş maçında ve ardından Antalyaspor maçında da basit ama maçın önüne geçen TAMAMEN İNİSİYATİFE BAĞLI kararlarla rakibe avantaj sağlayan hakemlerin dikkat eksikliği mi yoksa Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın açıklamaları sonrası tavır mı takındıkları şimdilik bilinmiyor.

Önümüzdeki maçlarda atanacak hakemlerin yöneteceği karşılaşmalar bu sorunun yanıtını verecek.

Murat Berhun

MAÇIN KÜNYESİ

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Alper Ulusoy 0, Ekrem Kan xx, İbrahim Bozbey xx

Adana Demirspor: Muric xx, Svensson xx, Samet xx, Tayyip xx, Alper x (Kaan Kanak dk. 68 xx), Gökhan İnler xx (Stambouli dk. 76 x), Djokovic x, Yunus xx (Akintola dk. 86 ?), Belhanda x (Assombalonga dk. 68 x), Vargas xx (Bjarnason dk.86 x), Balotelli xx

Antalyaspor: Boffin xx, Floranus xx, Veysel xx, Naldo xx, Güray xx, Hakan xx (Poli dk. 75 x), Fernando xx, Ndao xx (Gökdeniz dk. 83 ?), Mehmedi xx (Fredy dk. 74 x), Doğukan xx (Kudryashov dk. 89 ?), Luiz Adriano xx (Wright dk.89 x)