Ataşbak, il spor merkezlerine katılımı artırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler, yerel yönetimler, belediye ve spor kulüpleri ile diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli çalıştıklarını, bunun kent sporuna olumlu yansımalarının gözlendiğini ifade etti.

Yüzmenin dışında tüm branşların ücretsiz olduğunu, il spor merkezlerinde 300 kadar antrenörün görev yaptığını belirten Ataşbak, şöyle devam etti:

“İlimizde bu sezon 46 branşta 6-18 yaş arasında 24 bin 400 kayıtlı sporcu ile 81 il arasında en fazla öğrenciye sahip bölge konumundayız. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsizdir. Engellilerin de spor yapmasına destek oluyoruz. Bu nedenle spor tesislerimizin mimari yapısında engellilere yönelik değişiklikler yaptık.  Merkez ve ilçelerde toplam 132 tesiste 300 antrenör ve personelle hedefimiz bu sayıyı 50 bine çıkarmaktır.  Yaz boyunca devam edecek kurslarımızda başarı gösterenleri kulüplere lisanslı olarak kazandıracağız. Açacağımız kurslara katılan öğrenciler arasından gelecekte birçok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların çıkacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese özellikle velilere teşekkür ederim.”

-EN FAZLA İLGİ YÜZME, FUTBOL VE BASKETBOLA-

İl Spor Müdürü Ataşbak, il spor merkezlerinde en fazla ilginin yüzmeye yapıldığını, ardından futbol, basketbol, atletizm ve voleybola büyük başvuru olduğunu açıkladı.

İl spor merkezlerinde nüfus oranı ve katılım olarak son 3 yıldır sayıyı artırarak rekoru ellerinde bulundurduklarını, 24 bin 400 kayıt ile rekorun kendilerinde olduğunu,  kayıtların sürdüğünü belirten  Ataşbak, kendilerini Erzurum, İstanbul, Samsun ve Kahramanmaraş illerinin izlediğini de sözlerine ekledi