İşte o açıklama;

Bir süre önce Demirspor yönetim kurulu üyesi sayın Ali Uğur Akbaş radyo canlı yayınında şahsımla ilgili  Demirspor’un otobüsüne alacağımdan dolayı yakalatma talimatı verdiğimi dile getirdi ve bütün basın merkezlerine basın bülteni olarak gönderildi.
Bu gelişmeye açıklık getirmek istedim.
Dikkatimi çeken hangi olumsuz gelişme olsa benim adım dile getiriliyor. İşin aslı benim alacağım olan yani HAKKIM, HAK ETTİĞİM,  ALIN TERİM OLAN 238 milyarı hala alamadım. Alacağım için tabi ki en doğal hakkım olan yasal işlem başlattım. Bu işlemi başlatmadan önce usul gereği yöneticilerle defalarca görüştüm. Görüşmelerim ve bu görüşmelere ait olan mesajlar arşivimde duruyor. Fakat hep oyaladıkları için zorunlu olarak bu yola başvurdum.
Ben haklı olduğum konumda sustukça yöneticiler hep beni suçlayıp kamuoyu önünde adımı kötülüyorlar. Birde bu olaylarda benim üzerimden abim Selahaddin Aydoğdu’yu bu asılsız cümlelerle karalamaya çalışıyorlar. Şu bilinmeliki takımın otobüsüne yakalama talimatı vermedim. Bunu başkan Önder Serin ve diğer yöneticilerde biliyor. Beni aradılar bende söyledim.  Benimle beraber 9 futbolcununda otobüs üzerinde icrası var. Sadece bir kişinin yakalatma talimatı var. Bu ismide yöneticiler biliyor. Fakat buna rağmen sadece abim Selahaddin Aydoğdu’yu başkanlığa adaylığını koyduğu için karalama politikası olarak benim adımı kullanıyorlar. Hiç yakışıyormu. Ben altyapıdan yetiştim ve mavi lacivertli forma altında 2 şampiyonluk yaşadım. Bu neden bu otobüse yakalatma talimatını vermeyeceğimi bilmeleri gerekirdi. Halbuki yöneticilere otobüse kimin yakalama talimarını verdiğinide söyledim. Buna rağmen ben ve abime olan karalama açıklamaları son derece yanlış bir tutumdu. Bunda kesinlikle art niyet arıyorum. Abim Selahaddin Aydoğdu ile olan sorunları var ise  kendisiyle çözsünler. Benim adımı bu kötü niyete alet etmesinler.
Ben kimseden avanta istemiyorum. Sadakada istemiyorum. Nasıl diğer futbolcular paralarını alıyorsa bende öyle istiyorum. Bundada bir yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ben yasal başlatmamdaki neden yöneticiler bu alacaklarımıuzı cebinden vermiyorlar. Eğer kendi şahsi çeklerini verirlerse söz veriyorum alacağımı 1yıl sonra alırım.
Şu unutulmamalıki karalamaya çalıştığınız ben, geçen yıl elde edilen şampiyonlukta onca sıkıntıya göğüs gerip şampiyonluk ipini göğüsleyenlerdenim. Şampiyonlukta benimde imzam var. En azından geçen yıl ben Demirspor çatısı altındaydım…
En azından beni sevmiyorsanızda buna saygı gösterin ve benim üzerimden hiçbir isme çamur atmayın

İlhan Aydoğdu