Radmanoviç,  Adana’da gerçekleştirilen milli takım kampında yaptığı açıklamada, Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay’ın desteğiyle geçen hafta Azerbaycan’da gerçekleştirilen “Durgun Su Kano Mingeçhevir Başkanlık Kupası”nda genç ve büyüklerde 8 altın, 6 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazandıklarını, başarılarının devam edeceğini kaydetti.

 İtalya’da gerçekleştirilecek Dünya Kupası’na, koşulları hayli iyi olan Adana’da hazırlandıklarını ifade eden Radmanoviç, şöyle devam etti:

“ Dünya’da kano ve kürek parkuru olarak görmediğim ülke yok gibi. Akdeniz Oyunları’ndan dolayı tamamen yenilenen ve ‘Albano Sistem Parkur’ yapılan Adana’ya hayran kaldım. Hava koşulları, teknik altyapının yanı sıra, Seyhan Baraj Gölü kano için Avrupa ölçülerinde ideal bir parkur. Yakın hedefte İtalya’da gerçekleştirilecek Dünya Kupası’na Engin Erkan, Çağrıbey Yıldırım, Carlos Maragues, Layos Gökos ve Sara Seprengi ile yoğun tempoda hazırlanıyoruz. Ayrıca, Almanya’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’nı içinde Adana’yı tercih edeceğiz. Ulaşım, beslenme, konaklama ve antrenman için bizlere destek olan ve sürekli yanımızda olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tolga Çelik ile Çukurova Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederim.”

Radmanoviç, Avrupa, Dünya ve 2016 Brezilya Olimpiyatları için hazırlık ve kampların büyük bölümünü Adana’da gerçekleştireceklerini, hedeflerinin olimpiyat barajını geçerek Brezilya’ya daha fazla sporcuyla gitmek olduğunu sözlerine ekledi.

-HADİ: “TESİSLERİ AVRUPA’DA ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRDİK”-

Milli takım kampını ziyaret eden Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle Seyhan Baraj Gölü Kano ve Kürek Tesisleri’ni çekim merkezi haline getirdiklerini belirtti.

Tesislerin başta Türk Milli Takımı olmak üzere, diğer ülkelerin sporcularını da açık olduğunu vurgulayan Hadi, “Kano ve kürek te Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi (TOHM) seçilen kentimizde bu spor dallarında patlama yaşanıyor. Şu anda 22 sporcunun ulaşım, beslenme ve konaklamasını karşılıyoruz. TOHM Projesi 5-6 ay gibi kısa dönemde meyvelerini vermeye başladı. Buradan, olimpiyatlara sporcu göndereceğimize inanıyorum. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile antrenörler Tolga Çelik ile Harun Tosun’un özverili ekip çalışmasıyla Adana’yı sporda ulusal ve uluslararası alanda marka yapacağız” diye konuştu.

Hadi, Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay’ın girişimleriyle 2016 Gençler Kano Avrupa Şampiyonası’nın büyük olasılıkla Adana’da gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında Gençlik ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin de hazır bulundu.