Karaisalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Spor Toto’nun sponsorluğunda ve Cumhur İttifakı’nın kazandığı ilçe belediyelerinin destekleriyle Kızıldağ Yaylası'nda gerçekleştirilen güreşler tamamlandı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 750 sporcu, büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde kol bağladı.

Başpehlivanlık finalinde geçen sene başpehlivanlığı kazanan İbrahim Bölükbaşı yeniden başpehlivan oldu. Bölükbaşı gelecek sene düzenlenecek güreşlerde başpehlivanlığı kazanması halinde 1 kilo ağırlığındaki altın kemerin daimi sahibi olacak.

Geçmiş dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, gelecek yıl düzenlenecek organizasyonun güreş ağası oldu. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin Türkiye'nin en köklü güreş organizasyonlarından birisi olduğunu belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan yaptığı konuşmada, “Kızıldağ Karakucak Güreşleri bizim için çok değerli bir kültür mirasıdır. Bu mirası yaşatmaktan onur duyuyoruz” dedi.