Türkiye Atletizm Federasyonu,Turkcell Kulüplerarası Kros Ligi finalleri geçtiğimiz cumartesi günü Merkez Park’ta gerçekleşti. İlimizi temsil eden tek takım hüviyetindeki Seyhan Belediyespor Kulübü güçlü rakiplerin yer aldığı yarışlar da, Büyük Kadınlar da 4., Büyük Erkekler’de ise 3. olarak önümüzdeki yıl oluşacak olan Kros Ligi’nde mücadele etme hakkını elde etti.

AKAY:ÖNEMLİ PROJELERİN ALTINA İMZA ATACAĞIZ

Kros Ligi final yarışlarının startını veren ve katılımcı tüm takımlara başarı dileğinde bulunan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “ Seyhan Belediyespor Kulübü’nün, Adana’yı finallerde temsil eden tek kulüp pozisyonunda olması bir belediye başkanı olarak benim için gurur verici bir olaydır. Atletizm, tüm sporların temelidir. Yaşam boyu insana gerekli olan bir unsur. Spor sonuçta özellikle içinde yaşadığımız yıllarda hem sosyal, hem ekonomik ve sağlık sorunlarını çözebilecek bir yapı. Bunu geliştirmemiz lazım. Bu tür organizasyonda ilimizi temsil edecek olan kulüp sayısını arttırmalıyız. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz  ile çok ciddi projelerin altına imza atacağımızı ümit ediyorum” dedi.

YARIŞMACI  DEĞİL YETİŞTİREN KULÜP OLACAĞIZ

Güçlü rakiplerin yer aldığı Kros Ligi final yarışlarında,Büyük Kadınlar kategorisi’nde 3., Büyük Erkekler kategorisinde ise 3.olarak önümüzdeki yıl oluşturulacak olan Kros Liginde mücadele etme hakkına sahip olan Seyhan Belediyespor Kulübü sporcularını da kutladığını belirten Başkan Akay, konuşmasını şöyle tamamladı, “ Atletizm sporunu daha yaygın hale getireceğiz..Her kategoride yarışmacı değil başarılı sporcular yetiştirmeye kararlıyız. Bunun için de imkanlarımız dahilinde desteğimizi esirgemeyeceğiz.”

ÇORBA İKRAMINDA BULUNULDU

Merkez Park’ta gerçekleşen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek final yarışlarına katılan kulüplerin yöneticilerine, antrenörlerine ve müsabakaları izlemeye gelen misafirlere Seyhan Belediyesi tarafından çorba ikramında bulunuldu. Misafirler böyle bir organizenin düşünülmesinden dolayı da Seyhan Belediyesi’ne teşekkür ettiler.