Başkan Murat Sancak, sosyal medya hesabından 1 yıllık süreci şu şekilde değerlendirdi;

"Bugün 4 Temmuz… Tam 1 yıl oldu. 4 Temmuz’dan 10 gün önce bana o gün başkanlık teklif edilirken hiç aklımda hayalimde olmayan bir teklifti. Hatta Adana Demirspor ile ilgili hiçbir bilgim yoktu. İlk teklifte İstanbul’da yaşamamdan dolayı işlerimin merkezi İstanbul’da olduğu için kabul etmemiştim. Jülide hanımla yaptığımız ikinci görüşmede ve kıramayacağım bir büyüğümün isteğini kabul ederek yola çıktık.

Çok kısa bir sürede yönetimi oluşturarak kongreye gittik ve o gün 35 Milyon borç dendi. Bir çıktı 53,5 Milyon borç ve sadece 3 futbolcumuz vardı. Onlarında kulüp alacağı vardı. O tarihlerde rakiplerimiz transferlerini yapmış ve kampın yarısına kadar gelmişlerdi. Bizde hızlı bir şekilde transferlere başladık. Yaklaşık 30 transfer yaptık. İyisiyle yanlışıyla yola çıktık. Hakan Kutlu ile olmadı helalleşerek yollarımızı ayırdık. Bu vesile ile Hakan kardeşime teşekkür ederim.

Hep derdim bir gün Fenerbahçe’ye başkan olsam Yılmaz Vural’ı getiririm diye. Nasip Adana Demirspor’a başkan olmak varmış. İlk Hakan hocadan önce kendisine teklif ettiğimde Tanju Çolak Sportif Direktör olmasından dolayı gelmemişti. Tanju Çolak ile yollarımızı ayırdıktan sonra Yılmaz hoca teklifimizi kabul etti. İyi oynamaya başladık ama kazanamıyorduk. Sonuçta olmadı. Kendisine teşekkür ederim. O hep benim dostum olarak kalacak.

Tanju Çolak’a gelince benim en büyük hatamdı. Bu konuda kendisine hakkımı ne bu dünyada ne de ahirette helal etmiyorum. (ağzımı da açtırmasın) Arapça da bir söz var bırak üstü kapalı kalsın. Sonuçta Ümit Özat hocayla anlaşarak başladık ve sonuç olarak Play-off’da uzatmalarda elendik. Nasip kısmet önümüze bakmak lazım ve bakıyoruz. Çekirdek kadroyu korumaya çalışarak ihtiyacımız olan transferleri yapmaya başladık ve devam ediyoruz. Kulübü kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. İnşallah bir gün başkanlığı bıraktığım zaman kurumsal bir kulüp bırakmış olurum. MERAK ETMEYİN takım emin ellerde. Ayrıca benim iyi dostum olan ve ADS’ye gönülden bağlı en az benim kadar üzülen sevinen Metin Korkmaz’a teşekkür ediyorum. Geçen sezon bu takıma emek veren futbolcu kardeşlerime , kulüp çalışanlarına ve tabi ki taraftarlara teşekkür eder ALLAH yardımcımız olun. SABIR

                                                                                           Murat SANCAK

                                                                                Adana Demirspor Kulüp Başkanı