Adana Demirspor, Göztepe galibiyetinin ardından hayli sıkıntılı günler geçirdi. Futbolcuların iki gün idmana çıkmaması ve daha sonra yönetim kurulunun parasal ödemesiyle olayların tatlıya bağlanmasıyla takım Samsunspor maçına hazırlanıyor. Yönetim kurulu dün basın toplantısı düzenledi. Başkan Önder Serin’in yanı sıra toplantıya Ali Uğurakbaş, Ramazan Çimen, İzzettin Turgut, Casim Korkmaz ve Kazım Bilcan katıldı.
Basın toplantısında Başkan Önder Serin, şu açıklamalarda bulundu:


Geride kalan 16 hafta sonunda takımımız bildiğiniz ilk altının içinde yer aldı. Pazar günü oynayacağımız Samsunspor maçı sonrasında devreyi tamamlayacağız. Bugün itibariyle sıralamayı değerlendirecek olursak zannederim taraftarımızı ve Adana Demirspor'a gönül veren camiamızı mutlu etmiş sayılırız. Bizler ilk hedefimizde bu lige çıkan ve kadrosu %'de 75 yeniden kurulan takımımızın bu sene kalıcı olmasıydı. Çünkü geçmiş senelerde yapılan ve her sene kongre ve akabinde şampiyonluk kadrosu kurularak, borçlanarak hedef gösterilmekteydi. Biz ilk önce ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Ve maalesef yine kongre akabinde yönetime geldik. Transferlerimizi kısa sürede ve bütçemize göre bir takım oluşturduk. İlk önce geçen sene bize şampiyonluk yaşatan iç transferlerden arkadaşlarımızın bazıları ile anlaştık sonrasında ise dış transferi bitirdik. Şuan şayet sıralama ile başarı değerlendiriliyorsa durum ortada. Küme düşer denilen takımımız  haftalarca Türkiye'de spor gündeminde başarıları konuşuldu ve bir ilki gerçekleştirdi. Bu ligde ilk defa beş maç üst üste kazandı. Devamında şampiyonluk takım adayı olarak gösterildi. Buradan bu futbolcu arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüze her zaman destek olan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a , meclis üyelerine, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan ilçe Belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz.  Ayrıca yönetim kuruluna para desteğini esirgemeyen eski başkanımız Mehmet Gökoğlu'na kulübümüze destek olarak kombine bilet alanlara , reklam desteği verenlere , sıcakta soğukta bizleri yalnız bırakmayan cefakar taraftarımıza , her zaman yanımızda olan ve onlarsız olmayan renkli basınımız ile değerli köşe yazarlarına teşekkür ederiz.
3 TARAFTAR GRUBUNA DAVETİYE ÇIKARDIK   
Biz yönetim kurulu olarak hiç bir zaman alkış peşinde olmadık, olmayacağız. Sevdamız Adana Demirspor'dur. Haklı eleştiriye her zaman açığız. Fakat haksız olana değil. Üç taraftar grubuna da hesabını vereceğim ödemeler için yanlış anlaşılma olmaması yönünde bizzat aranarak istenildiğinde her zaman bilgilendirme yapabileceğimizi belirttik ve davet ettik. Üç taraftar grubumuzdan ikisi geldi sadece bir grubun yöneticileri gelmedi. Biz her zaman her anlamda hesap vermeye hazırız. Doğru bilgi bizden alınsın.
İŞTE MERAK EDİLEN HESAPLAR
1- Yönetici alacak toplamı: 3.707.826.,50 tl.
2- Temlik rakamı: 3.099.326,50 Tl.
Burada açıklık getirmek istediğim; yönetim kurulu olarak biz ilk önce 2.000.000 tl. verecektik. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı misaliu şu ana kadar 3.707.826.50 tl verdik. Biz temlikten gelecek parayı tekrar kullanırız diye hızlı hareket ettik. Temlikten kasıt budur. Bunu kimse yanlış anlamamalı ve yanlış yorum getirmemeli.
3- Toplam kulübe gelen tutar 7.101.215,75 tl. Ödenan 7.101.215,75 tl dir. Futbol takımına ödenen rakam 4.272.509.43 tl dir.
4- Transfer rakamları; Toplam transfer bütçesi 6.902.490 tl. % 65'şi  4.480.000 tl. Ödenen peşinat tutarı  1.696.051 Tl di. 679.950 tl ödendi. Toplam: 2.376.001 tl dir. Bakiye peşinat tutarı olan 268.750 tl ye Şubat ayına çek verilmiştir. Geçen seneki takımımızda oynayan futbolculara bakiye ödemeleri peşin olarak 639.844 tl ödenmiştir. Bununla beraber toplam peşin ödenen rakam 3.015.845  tl dir. Toplam ödenen prim tutarı 820.780 tl dir. Her maç haftası primler peşin ödenmiştir. Ve Göztepe maçı da dahil prim borcu yoktur. İlk dört maç başı ödemeleri mart ayına 267.891 tl çek verilmiştir. İkinci dört maç başı ödemeleri için nisan ayına 271.341.50 tl çek verilmiştir. Futbolcuların kulübümüzden sadece sekiz maç başı alacağı kalmıştır.
5- Tahmini aylık gider bütçemizi bundan sonra yaklaşık 500.000 tl civarında belirledik.
Ziyapa'nın çok güzel bir vecizesi ile sözlerime son veriyorum
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" Tam anlamı: önemli olan yaptığın işlerdir.


Böyle ödeme yapan bir kulüp var mı acaba. Türkiye liglerinde kesinlikle araştırmak gerekir. Primleri dahi haftasında geciktirmeden ödedik. Artık yorumu futbolseverlere bırakıyorum. Biz futbolculara salı gününe değil perşembe gününe dair ödeme sözü verdik. Bu yanlış anlaşılmamalı. 
Bugüne kadar iki hatamız oldu. İlki Güvenç Kurtar. Güveç hoca kamp döneminde bizden 500 bin tl’lik tazminat maddesi istedi. Bundan dolayı ayrıldı. Osman hoca ile zaten beşinci maçta ayrıldık. Osman hocaya da 160 bin tl ödedik. Bunlardan dolayı kimse merak etmesin Demirspor'a yük getirmeyeceğiz. Son olayda ise yeni futbolcuların idmana çıkmaması olayında ise sadece kopukluk yaşandı. Niyeyse bu olaylar sadece futbolcuların idmana çıkmama olayı sadece Demirspor'da yaşanıyor. Sanırım alışkanlık olmuş. Bakın biz sivil yönetimiz. Özerk durumdayız.


Biz her zaman kuvvetliydik. Yönetim olarak birlikteliğimiz devam ediyor.  Suat Kızıldağ'ın istifasını kabul etmedik. Biz yönetim olarak her zaman iyiyi yapmak için gayret gösteriyoruz. Hatamız mutlaka olacaktır. Ben ilk kez başkanlık yapıyorum. Dik duruşumuz sürüyor. Formamıza olumsuz söz getirecek en ufak bir harekete karşı dururuz.
Biz kongre yapmıyoruz Kongre ile ilgili gündemimiz yok. 3 Yıllığına geldik ve böyle devam edeceğiz. Mutlaka iyi şeylere imza atacağız.  Bizim hedefimiz 23 puandı. Şimdi 26 puandayız  ve 29 puana ulaşabiliriz. Oyuncularımız bizim evladımız. Onlarla bir sorunumuz olamaz. Sorun olduğunda çözümlüyoruz. Samsun maçında da onlardan iyi netice bekliyoruz.


Şuan için ikinci yarıya dair mutlaka hesap yapıyoruz ama transfer görüşmemiz yok. Bana kalsa transfer yapmam. Ancak hocamız eksik gördüğü yere transfer isterse bütçemizin elverdiği ölçüde bunu gerçekleştirmeye gayret gösteririz.
Biz yönetim olarak kararları ortak alırız. 15 Kişiyiz ve bir karar alınacağı zaman tüm herkes görüş bildirir. Yedekten birini alma gibi bir durum yok. Zira, Suat Kızıldağ'ın istifası kabul olmadı. Ortak karar ne ise olur.


Net olmamakla beraber genel borcumuz 11 Milyon 400 bin civarı. Öyle söylendiği gibi 20 Milyon borcumuz yok. Bundan sonra kim yanlış haber yaparsa artık mahkemeye vereceğiz. Biz şimdiye kadar sustuk ama bundan sonra susmak yok.  Doğru neyse artık haykıracağız ve yanlışın karşısında olacağız.
Biz yönetim olarak kimsenin uzantısı değiliz. Mehmet Gökoğlu tecrübeli bir başkan. Bizden önce görev yaptı. Bizim ona danışmamız kadar doğal bir şey olamaz. İşin içinden çıkamadığımız nokta olursa yine danışırız.
Teknik direktörümüz Mustafa Uğur, son olumsuzlukta doğrudan yana oldu. Yani işin içinde olmadı.  Hocamızdan memnunuz.