Güler yüzü, sempatik tavırlarıyla herkesle çabucak kaynaşan Çimen, bu özelliğiyle ön plana çıkıyor. Ramazan Çimen, gittiği yerlerde “Başkan” gibi karşılanıyor..

GÜÇLÜ AMATÖR, GÜÇLÜ ASKF

ASKF Başkan Adayı Ramazan Çimen resmi başvurusu yaptıktan sonra yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Yaşanan zorlukları yakından biliyorum. Planlı ve programlı bir çalışma ile tüm amatör kulüplere hizmet edeceğiz. En iyi spor adamları, hukukçu ve sağlıkçılarla çalışıp eksiklerimizi gidereceğiz. Bizim öncelikli hedefimiz, sadece bir branşın değil tüm branşların yer aldığı bir ASKF olmasıdır. Bizler spor yöneticileri olarak Türk sporuna katkı koyan kulüplerimizin yanındayız. Bütün kulüplerimize yardımcı olmak istiyoruz. Çünkü yıllardır yaşanan sıkıntıları biliyoruz

AMATÖRLERDEN ALAN DEĞİL, VEREN OLACAĞIZ

Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını belirten Ramazan Çimen, “Tek isteğimiz Adana amatörünü hak ettiği noktaya taşımak. Bunun için genel kurulda kulüplerimizin oylarına  talibiz. ‘Güçlü amatör güçlü ASKF’ sloganı ile büyük projelerle yola çıktık. Adana amatörlerini hak ettikleri yere taşıyacağız. Amatörden alan değil, veren olacağız

ASKF BAŞKAN ADAYI RAMAZAN ÇİMEN KİMDİR ? 

Sanayici İş insanı Ramazan Çimen 1966'da Adana'da doğdu. Evli 4 çocuk babası olan Ramazan Çimen, 2004-2014 yıllarında Küçük Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Başkanlığı yaptı. Çimen, Spor yöneticiliğine 1993 yılında doğup büyüdüğü mahallesinin takımı olan Anadolu 19 Mayıs Spor Kulübü'nde Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek başladı. Amatör Spor yöneticilrinin yaşadığı sorunları yaşayarak deneyimleyen Ramazan Çimen bu görevini aktif olarak 2015 yılına kadar sürdürdü. 

2005 - 2017 yılları arasında Adana Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) yönetiminde çeşitli görevlerde bulunan Ramazan Çimen, ASKF yöimindeyken 2007 yılında Türkiye'nin Köklü kulüplerinden Adana Demirspor yönetiminde yer aldı.  Adana Demirspor’da Başkan Yardımcılığı, Başkan Vekilliği, Futbol Şube Sorumluluğu, Federasyon Yöneticiliği, Altyapı Yöneticiliği ve transfer komiteleri olmak üzere aralıklı olarak 7 sezon çeşitli görevlerde yer alalan Çimen, döneminde 4 kez Play-Off finali oynayıp, bir kez de şampiyonluk yaşadı.