Yaklaşık 4 bin vatandaşın izlediği ve 316 sporcu ile 26 başpehlivanın mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlığı Erzurumlu Sait Bingöl yeniden kazandı. Güreş ağası olarak da Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan seçildi.

Kocatepe Mahallesi’ndeki futbol sahasında yapılan güreşlere Adana Büyükşehir Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Çukurova Emniyet Müdürü Yusuf İslam, Olimpiyat eski güreş şampiyonu İsmet Atlı, mahalle ve köy muhtarları, Çukurova Belediyesi Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı.

Cazgırlığını Halk Ozanı Aşık İmami’nin gerçekleştirdiği Salbaş Karakucak Güreşleri’nin açılışını Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan yaptı. Salbaş ve Salbaş halkını Çukurova’nın Güzelyalı, Toros, Beyazevler Mahalleleri’nden farklı görmediklerini söyleyen Arıkan, ‘Çukurova’nın hangi mahallesine ne kadar hizmet veriyorsak, Salbaşlılara da daha fazla hizmet vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından 316 güreşçinin katıldığı güreşler 11 kategoride 4 tur halinde yapıldı. Güreşlerin sonunda, geçen yılın başpehlivanı Erzurumlu Sait Bingöl, yine başpehlivanlığı kazandı.

Müsabakalar sonunda ilk üç dereceye girenlere ödüllerini Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ile olimpiyat eski güreş şampiyonu İsmet Atlı verdi.