Açıklama şöyle;
Tarihi Adana Demirspor Kulübü yine zor günler içerisinde bulunuyor..
Geçen sezon tam 20 yıl sonra Süper Lig’e çıkıldı dediğimiz bir sırada BECERİKSİZLİK sonucu önce doğrudan çıkma, ardından da play-off fırsatı kaçırıldı.

Sonuçta Adana Demirspor için bir yıl daha boşa gitmiş oldu..

Duyumlarımıza göre Büyükşehir’in verdiği 12-13 trilyon sokağa atıldı.Ortada ne başarı var ne de kalıcı kaynak?

Tüm bu başarısızlıkların sonrasında kimsenin ortaya çıkıp öz eleştiri yapmaması üzüntü vericidir.

Başarısızlığın faturası teknik direktör Ünal Kahraman’a kesilirken, sözde sportif direktör Samet Aybaba’nın ısrarla görevde kalması dikkat çekicidir!

Başarısızlığı tartışılmayan Aybaba’nın bu Adana Demirspor ısrarı nedir?

Adana’nın sokağa atılacak parası bu kadar mı bol?

Yeni sezon öncesi genel kurul kararı alınmasının ardından sözde adaylar birer birer ortaya çıkarken, son günde bu kez tüm gözler Sedat Sözlü’ye çevrildi…

Adana Demirspor gibi güzide bir kulübe başkanlık için adı geçen Sedat Sözlü kimdir…ne gibi spor geçmişi vardır…bilgisi ve birikimi var mıdır….?

Adana Demirspor ile ilgili kimin başkan olması konusu Cahit Sınmaz, Erdinç Ekici, Edip Gülnar, Yasin Dikilitaş gibi isimlerin  görüşlerine mi kaldı?

Bu kişiler  Demirspor’a ne verdiler ki şimdi başkan şu olsun ya da bu olsun diye görüş belirtiyorlar…

Bu kişiler 1940 Kampanyasına ne katkıda bulundular, 10 bin tl.lik kutulardan kaç tane alarak takıma destek oldular?

Kimse Demirspor üzerinden kendi reklamını yapmaya, şov yapmaya kalkmasın..

Başkan Sedat Sözlü olsa da olmasa da Büyükşehir Belediye Başkanı yani abisi Hüseyin Sözlü Adana Demirspor’a sahip çıkarak destek verecektir. Tıpkı geçen sezon verdiği maddi-manevi desteği yeni sezonda kardeşi başkan olmasa da verecektir..

Onun için kimse oturduğu yerden çokbilmişlik yaparak kendine hisse çıkartmasın…

Zaten bu Adana sporu ve Adana Demirspor Kulübü  çok bilenler  yüzünden yıllardır bu durumda..

SEDAT SÖZLÜ BAŞKAN OLMAMALI

Demirspor’umuzun başkanlığı için adı geçen Sedat Sözlü hakkında “silahlı suç örgütüne yardım etmekten” 3’er yıl hapis cezası istendiği bildirilirken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu her iki yöneticiyi suçlu buldu ve 2’şer yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.

Geçmişte Şike’den 2 yıl ceza alan ve başkanı olduğu takımın küme düşürülmesine neden olan Sedat Sözlü’nün Adana Demirspor’a başkan olması başta güzide kulübümüz Adana Demirspor’a ardından da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye zarar verecektir…

Tarihi Adana Demirspor Kulübü’nde şikeden ceza alan bir ismin başkan olması asla kabul edilemez..

Sedat Sözlü eğer gerçekten Adana Demirspor’u ve Adana’yı seviyorsa başkanlık görevini kabul etmemelidir!

 
Bu konu ile ilgili bir çok medya kuruluşunda yazılar çıkmıştır. Bunlara 1-2 örnek verelim.

1-         www.adanahabermerkezi.com’da Murat Barhun’un “Sedat Sözlü Demirspor’a zarar verebilir “ yazısında olduğu gibi…

http://www.adanahabermerkezi.com/sedat-sozlu-demirspora-zarar-verebilir-makale,1567.html

 

2-         www.adanahaber.net’te Azmi Ertan’ın “Küçük Sözlü Başkan - Demirspor Allah’a emanet”

http://www.adanahaber.net/spor/kucuk-sozlu-baskan-demirspor-allaha-emanet-h9139.html

 

http://www.milliyet.com.tr/sikecilere---ser-yil/spor/haberdetayarsiv/13.06.2010/1155745/default.htm

 Şikecilere 2’şer yıl

Bir çete davasında telefon dinlemesine takılan ve şike yaptıkları belirlenen Mezitlispor yöneticisi Alican Özbayrak ve Ceyhanspor Başkanı Sedat Sözlü, PFDK tarafından ikişer yıl hak mahrumiyetiyle cezalandırıldı

 CEMAL ERSEN

Şike pazarlığı dinlemeye takılan kulüp başkanı ve yöneticisine, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 2’er yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.
4 Mayıs 2008 tarihinde 3. lig 1. grupta mücadele eden Mezitlispor ile Ceyhanspor arasında oynanan maçtan önce şike pazarlığı yapan ve bu konuşmaları Mersin’deki bir çete davası kapsamında telefon dinlemesine takılan Mezitlispor yöneticisi Alican Özbayrak ve Ceyhanspor kulübü başkanı Sedat Sözlü ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. 
Şike Tahkik Kurulu’nun yaklaşık 5 aydır devam eden incelemesi sonunda, adı geçen başkan ve yöneticinin dosyası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. PFDK Salı günü yaptığı toplantıda “müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik eylemleri nedeniyle” Ceyhanspor kulübü Başkanı Sedat Sözlü ile Mezitlispor idarecisi Ali Can Özbayrak’ı para karşılığı şike yapmaktan suçlu buldu.

 Dinleme esas alındı
Şike Tahkik ve Disiplin Kurulları ilk kez bir telefon görüşmesini kayıtlarını esas alarak resmen şike yapıldığı kararına vardı.
Polisin çete soruşturması çerçevesinde dinlediği örgüt elebaşısı Süleyman Yuvanç ile Mezitlispor eski asbaşkanı Ali Can Özbayrak ve Ceyhanspor eski kulüp başkanı Sedat Sözlü arasındaki telefon görüşmelerini inceleyen Şike Tahkik Kurulu, Ceyhanspor’un 50 bin lira ödeyerek Mezitlispor’u 2-1 yendiği ve ligde kaldığını şeklinde görüş bildirdi.
Tarsus Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında şikeye karıştıkları belirtilen kulüp yetkilileri Sözlü ve Özbayrak hakkında “silahlı suç örgütüne yardım etmekten” 3’er yıl hapis cezası istendiği bildirilirken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu her iki yöneticiyi suçlu buldu ve 2’şer yıl hak mahrumiyeti cezası verdi. PFDK aynı müsabakada sahte belge düzenleyerek federasyonu ve diğer yetkilileri yanılttığı gerekçesiyle Mezitlispor idarecisi Ertan Doğan’a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmesini kararlaştırdı.
İki kulüp de şike nedeniyle küme düşürülmüştü.

Şikeden 2 yıl ceza almış Sedat Sözlü ile Adana ve Adana Demirspor adı fazlasıyla yıpranır..

Biz adana Demirspor tribün gönüllüleri olarak şikeden ceza almış bir başkan ile gelecek şampiyonluğu dahi kabul edemeyiz.

Demirspor’umuzu yeni sezonda  ŞİKECİ BAŞKAN tezahüratları ile zor durumda bırakmamak adına aklıselim düşünmek gereklidir.

 

Bizler Adana Demirspor’a spor kamuoyunda adı yıpranmamış-ceza almamış bir ismin başkan olmasını arzu ediyoruz.”

 
ADANA DEMİRSPOR’U SEVENLER PLATFORMU