Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene sporun ve sporcunun daima yanında olan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Ahmet Bozan, spor paydaşları, spor kulüp başkanları, yöneticileri ve sporcuları katıldı.

SPORUN FAYDALARI ÇOK

Coşkuluğun kalabalığın alkışları arasında kürsüye çıkan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “ Futbol kulüplerimizin ardından salon kulüplerimize de yardımımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. İçinde bulunduğumuz süreçte spor geçtiğimiz zamana göre daha etkin olmalı. Bedensel ve zihinsel olarak önemli olan spor kötü alışkanlıklardan korunmak adına en önemli unsurlardan bir tanesi. Statü ve ekonomik kazanç sağlamak anlamında da rolü fazla. Sağlıklı bir yaşam içinde önemli” dedi.

“DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ”Ben sporcunun zeki,çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün bilincinde hareket edilmesi durumunda daha başarılı olunacağını belirten Başkan Akay, konuşmasını şöyle tamamladı, “ Adanamızda amatör spora daha çok fazla yönelinmesi durumunda daha çok başarılar elde edileceğini gördüm, görmeye de devam ediyorum. İlk günden itibaren kulüplerimizden desteğimizi esirgemedik. Spor paydaşları ile birlikte ortak hareket edip desteğimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerin gençliğimiz, Adana,Türkiye ve Dünya açısından daha güzel olmasını diliyorum.”

ÇİNTİMAR, “BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKARAK BÜYÜKLÜĞÜMÜZÜ HERKESE GÖSTERELİM”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Sporun ve sporcunun yanında olmanın yanı sıra birlikte yaşayarak farkını hissettiren ve kulüplerimize can suyunu veren Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu destekler çok önemli. Bunların sürdürülmesi de önemli. Birbirimize sahip çıkarak fair play çerçevesinde hareket ederek bu büyük ailemizin büyüklüğünü herkese gösterelim” dedi.

BOZAN, “ HİÇBİR İSTEĞİMİZ GERİ ÇEVRİLMEDİ”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ahmet Bozan da, “Sporun içerisinde hemen hemen tüm branşlarında  teknik olarak yer aldığını gördüğümüz Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay bizlerin her zaman yanında olup isteklerimizi geri çevirmedi ve desteğini esirgemedi. Futbol kulüplerimizin ardından salon kulüplerimize de gereken yardımı sağlamıştır. Kulüplerimiz adına ilçemizin ücre köşelerinde spor yapan gençlerimiz adına başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.