KUVVAYI MİLLİYE RUHU BEYAZ PERDEYE YANSIYOR

Adana’nın köklü spor kulüplerinden biri olan Seyhanspor, şanlı tarihini belgesel filmle tüm Türkiye’ye aktaracak. Kurtuluş yıllarında ülke savunması için Kuvayı Milliye ruhuyla yaşam bulan Seyhanspor’un başarıları, kupaları, başkanları, futbolcuları, yöneticileri ve antrenörlerinin yanı sıra Adana üzerinde emelleri olan emperyalistlere karşı verdiği amansız mücadele beyaz perdeye aktarılacak. Çalışmaların aralıksız sürdüğü bir süreçte CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’i ağırlayan Seyhanspor Kulüp Başkanı Zekeriya Turanbayburt, kulübün 37 yıllık antrenörü Özer Kankılıç, yöneticileri ve futbolcular dayanışma ve kaynaşma ruhunu perçinledi.

Yaşayan efsane Seyhanspor’un, işgal yıllarında cepheden cepheye haber ulaştırmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 25 Aralık 1918’de Yeni Adana Gazetesi’ni çıkarmaya başlayan Ahmet Remzi Yüregir’in başkanlığında kurulduğunu dile getiren Kulüp Başkanı Zekeriya Turanbayburt, milletvekili Şevkin’i ağırlamaktan onur duyduklarını kaydetti.

ZEKERİYA TURANBAYBURT "SEYHANSPOR SADECE BİR SPOR KULÜBÜ DEĞİL"

Seyhanspor’da yurtseverlerin, demokratların, Adana’nın önde gelen insanlarının başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulunduğunu ifade eden Turanbayburt, “Seyhanspor sadece bir spor kulübü olarak görülemez. Seyhanspor mazisi, tarihe altın harflerle not düşülmüş onurlarla doludur. Sayısız başarılara imza atmış, müzesi kupalarla dolu kulübümüz Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için mücadele etmiş, uğraş vermiş, gönüllüler ordusuyla halkını savunmuş bir değerdir. Tüm bu değerleri önce Adanalıların ardından tüm Türkiye’nin takdirine ve beğenisine sunmak için belgesel film hazırlığımıza devam ediyoruz. Kurtuluş tarihimizi ve günümüzdeki Seyhanspor’u geçmişten geleceğe ışık tutan yapısıyla beyaz perde aracılığıyla halkımıza sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz ” diye konuştu.

Ahmet Remzi Yüregir’in milli mücadele döneminde ilk olarak Türk Ocağı adıyla kurduğu, ardından dayanışma ruhunun spora dönüştürüldüğü Seyhanspor’un Adana için tarihi değere sahip olduğuna dikkat çeken Turanbayburt, “Seyhanspor, Ahmet Remzi Yüregir’le birlikte Rıza Salih Saray, Huriye Saray, Erdoğan Meto, Remzi Çomu, Çoban Yurtçu ve Osman Yereşen gibi Adana’nın önemli isimlerinin başkanlık yaptığı bir spor kulübüdür. Seyhanspor’u yaşatmak her Adanalının görevi olmalıdır” dedi.

DR. MÜZEYYEN ŞEVKİN, TEŞEKKÜR ETTİ

Davetleri ve misafirperverlikleri için Seyhanspor Kulüp Başkanı Turanbayburt, yöneticiler, antrenör ve futbolculara teşekkür eden CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ise kulüp belgeselinde kendisinin görüşlerine de yer verilecek olmasının onurunu yaşadığını dile getirdi.

Kulübün kupalarını gururla ve dikkatle inceleyen Dr. Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda küllerinden doğması için mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Adana için unutulmaz mücadelesiyle dünyaya nam salmış, Seyhanspor kurucusu Ahmet Remzi Yüregir, Seyhanspor’a gönül vermiş ve bugün hayatta olmayan tüm başkan ve yöneticileri, antrenörleri, sahalarda ter dökmüş tüm futbolcuları sevgi, saygı ve minnetle andığını, bugünlerden geleceğe taşıyacak başkan, yönetici ve futbolcuları da gönülden kutladığını dile getirdi.

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, Seyhanspor’un belgesel filmini sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.