HABER-YORUM

Adana Demirspor geçen hafta Altınorduspor'u yenemeyerek kaçırdığı liderlik şansından sonra bu hafta da Giresunspor'a 2-0 yenilerek kendine sunulan fırsatları geri çevirdi.

Stat: Giresun Atatürk

Hakemler: Ümit Öztürk, Ceyhun Sesigüzel, Gökhan Barcın

Giresunspor: Onurcan Piri, Hayrullah Bilazer, Sadi Karaduman (Dk. 17 Sergen Piçinciol), Diarra, Hüsamettin Tut, Mehmet Taş, Erol Can Akdağ, Sergio, Nalepa (Dk. 74 Milinkovic), Caner Hüseyin Bağ (Dk. 88 Kerem Kalafat), Balde

Adana Demirspor: Zubas, Süleyman Koç (Dk. 46 Chedjou), Tayyip Talha Sanuç, Rassoul, Mehmet Uslu, Hasan Kılıç, Sinan Kurt (Dk. 76 Sedat Şahintürk), Traore, Volkan Şen (Dk. 46 Mehmet Akyüz), Erkan Zengin (Dk. 46 Yunus Akgün), Dibba (Dk. 76 Lanzafame)

Goller: Dk. 9 Nalepa (Penaltıdan), Dk. 90+4 Balde (Giresunspor)


 MAÇ YORUMU

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat maçın ardından şu değerlendirmeleri yaptı;

"Yakın bir zamanda yine aynı şekilde böyle bir sonuç aldıklarını ifade eden Özat, "Geçen sene üst üste 8 penaltı atan arkadaşımız bu sene üst üste 2 penaltı kaçırdı, bu da benim şansım herhalde. Yemiş olduğumuz gol kalecinin bariz hatası. Ama bu oyunun karşılığı bu değil, geçen haftaki oyunun karşılığı bu değil gidiyor bakalım. Hep beraber şapkamızı önümüze koymalıyız, herhalde 3 maçta 25 pozisyona girip 3 gol atmak da büyük bir oran. Ne diyebilirsin ki söyleyecek bir şey yok."


***

Son yıllarda olduğu gibi futbolda doygunluğa ulaşmış ve belli bir yaştaki oyuncuları alan Adana Demirspor,'da tepkilerin hedefinde Ümit Özat var. 

Ancak tepki yanlış yere yapılıyor.

Zira Ümit Özat Adana Demirspor'u geçen sezon şampiyon yaptığı için geri çağrılmadı. Ümit Özat elinden geleni yaptı. Ancak olacağı kadar olabildi!

 Ve Başarı gelmeyince yollar ayrılmıştı. 

Geçen sezon uyum sağlayamadığı için başarıyı yakalayamayan  Ümit Özat'ı acaba kim veya kimler "Kurtarıcı" olarak tekrar Adana Demirpor'a getirdi.

Bunun tartışılması gerekiyor. 

Ancak şunu söylemek lazım. 

Adana Demirspor'da Başkan ve yönetim, Hocayı hesap sorma dışında rahat bırakmaz işine karışırsa başarı zor gelir. Başkan ve yönetim, Futbolcularla "abi-kardeş" , "baba-oğul" gibi  Adanalılığın bir yansıması olan samimi davranışlar sergilerse futbolcu hocayı takmaz, Zararı Adana Demirspor görür.

Sonuç, Adana Demirspor'da Ümit Özat, daha önceki hocalar veya başka bir hoca değildir mesele.

Özat gider, yanlış sistemde yeni gelen hoca doğru yapabilir mi? Merak konusu.  

Mesele, İkili ilişklerin boyutu, bu samimi ilişkileri yanlış yorumlayanların hataları. 

Yoksa bu kadar büyük bütçe ve iyi futbolculara rağmen hedefe çok zor ulaşırsınız veya hep direkten dönersiniz.