Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Adana futbolunun efsane isimleri ve Futbol Okulları Direktörü Tekin İncebaldır’ın açıklamaları şöyle:

İbrahim Uzunca (Bombacı lakaplı eski futbolcu)

“Öncelikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanımıza, küçük kardeşlerimiz için böyle bir imkan yarattığı için çok teşekkür ediyorum. Bu işin başına da yönetici olarak Tekin İncebaldır gibi bir değeri getirdiği için ayrıca tebrik ediyorum. Bu uğurda verilen mücadeleye, emeğe sonsuz saygı duyuyorum. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün sunduğu olanaklarla, Tekin Hoca ve ekibinin çalışmalarıyla inanıyorum ki bizim ardımızdan önemli futbolcular yetişecek. Biz de onlarla gurur duyacağız.”

 

Mehmet Sümer; (Eski futbolcu)

“Öncelikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye futbol adına, Adana gençliği adına, Tekin İncebaldır’a güvenerek böyle bir imkan tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. Adana’da futbol adına, yaklaşık 20 yıldır lider arayışı içindeydik. Bu tür uygulamalar yeni yetişen nesil adına çok yararlı olacaktır. Hüseyin Sözlü Başkanımıza, Tekin İncebaldır ve ekibine güvendiği için de bir kez daha teşekkür ediyorum. Burada başarılı işler yapıldığını gördükçe, Hüseyin Sözlü Başkanımızın daha fazla destek vereceğine inanıyorum. Buradaki 4 bine yakın çocuğumuzun hepsinin futbolcu olması değil amaç. Öncelikle iyi insan olsunlar ve kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar. Onu da Tekin İncebaldır ve diğer arkadaşlarımız en iyi şekilde öğreteceklerdir.”

 

Orhan Ozan; (Eski futbolcu)

“Tekin İncebaldır bizim çok sevdiğimiz, canımız, ciğerimiz bir futbolcu arkadaşımız. Şu anda çalışmasını ziyaret ettiğimiz futbol okulları hem Büyükşehir, hem Adana, hem de Tekin İncebaldır için büyük bir şans. Hüseyin Sözlü ve Tekin İncebaldır gibi iki güzel insan bir araya gelince ortaya böyle verimli ve etkili bir çalışma çıkıyor.”

 

Gürcan Aday; (Eski futbolcu)

“Bursa’dan geliyorum ve altyapıya verilen önemi bilen bir insanım. Orada belediyelerin böyle gençlere, çocuklara futbol okulu olanağı sunduğunu göremiyoruz. Orada genelde kulüp bazında altyapı hizmetleri veriliyor. Adana’da geçen yıl başlayan Tekin Hoca’nın projesine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nın önemli destek verdiğini gördüm. Hayatını futbolla geçirmiş insanlar olarak bu durum bizleri çok mutlu ediyor.”

 

Metin Türel; (Hocaların Hocası olarak anılan teknik direktör)

“Bu eğitim fevkalade. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, bir futbolsever ve Adana’ya iyi kötü hizmet etmiş bir insan olarak çok teşekkür ederiz. Geleceğin yıldızları da bu gençlerden çıkacak. Yeter ki bu gençler sporla birlikte okullarında eğitimlerini de sürdürsün. Sayın Belediye Başkanı’nın bu ortamı hazırlayıp, gençlere bu imkanı sunması nedeniyle kendisine çok teşekkür ederim.”

 

Tekin İncebaldır;

“Bugün okulumuzu ziyaret eden hocalarıma, ağabeylerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Beni onurlandırdılar. Adana Büyükşehir Belediyesi Futbol Okulları’nın bu hizmeti vermesinin arkasındaki en büyük güç Başkan Hüseyin Sözlü Bey’dir. O’nun bize sağladığı, sunduğu imkanlarla, kendisinin bize olan güvenini sarsmadan, işimizi en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz. Adana’dan pırıl pırıl, yeni futbolcular yetişecektir. 3 bin 700 öğrencimiz var ve en azından onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı, sporla haşır neşer olmalarını sağlıyoruz. Onların toplum için sağlıklı ve iyi bireyler olarak yetişmesine katkı koyuyoruz. Elbette bu arkadaşlarımızın içinden de futbol yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz.”