Talihsiz bir sakatlanma sonucu futbola veda etmek zorunda kalan Murat Yüksel onuruna düzenlenen turnuvanın finalinde dereceye girenler madalyalarını ve plaketlerini Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den aldı. Turnuvanın finalinde konuşan Başkan Çetin, “Amatör spor kulüplerimiz bu dönem altın çağını yaşayacak. Bundan hiç şüphem yok. İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürümüz Sn. Abdülkadir Ateş’in desteği, göreve yeni başlayan ve başarılı çalışmalara imza atacağına inandığım ASKF Başkanı Ahmet Bozan ile çok verimli bir dönem yaşayacağımıza inanıyorum. Biz de her zaman olduğu gibi amatör spor kulüplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Adana çok şanslı” dedi.


TURNUVA’NIN ŞAMPİYONU KUZEY ADANASPOR OLDU

Çukurova Belediyesi, hem Adanaspor hem de Adana Demirspor formalarını giyen ve yaşadığı sakatlık sonucu futbol hayatını sonlandırmak zorunda kalan Murat Yüksel için düzenlediği futbol turnuvasının finalini geçtiğimiz gün Gençlik Stadında yaptı. 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunda başlayan Çukurova Belediye Başkanlığı 1.Sporun Gülen Yüzü Futbol Turnuvası, bir hafta boyunca büyük ilgi görürken çok sayıda sporseverin katılımına sahne oldu. Finalini geçtiğimiz gün Gençlik Stadyumunda yapan turnuvada 3’üncülük maçı için Çukurovaspor ve Seyhanspor, final maçı için Kuzey Adanaspor ile Çukurova Demirspor yarıştı. Kulüplerin müthiş bir performans sergilediği turnuva sporseverlerden tam not aldı. Turnuvanın şampiyonu Kuzey Adanaspor olurken 2. Çukurova Demirspor, 3.ise Çukurovaspor oldu. İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Abdülkadir Ateş ve ASKF Başkanlığına yeni seçilen Ahmet Bozan, Murat Yüksel adına turnuva düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti.

“ADANA ÇOK ŞANSLI”

Turnuvanın finalinde konuşan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Gençlik Stadında böylesine güzel ve anlamlı bir turnuva finalinde bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında keyifli birkaç anısını paylaşan Çetin, “Amatör spor kulüplerimiz bu dönem altın çağını yaşayacak. Bundan hiç şüphem yok. İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürümüz Sn. Abdülkadir Ateş’in desteği, göreve yeni başlayan ve başarılı çalışmalara imza atacağına inandığım ASKF Başkanı Ahmet Bozan ile çok verimli bir dönem yaşayacağımıza inanıyorum. Biz de her zaman olduğu gibi amatör spor kulüplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Adana çok şanslı” dedi.


“ADANA BİR ÇOK TESİS KAZANACAK”

Sporcuların Adana’da saha ve tesis sorunu yaşadıklarını ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kuzey Adana’da futbol sahası sorunumuz mevcut. Salbaş’ta bulunan sahamızda onarım ve tadilat çalışmaları yaptık ancak oraya ulaşım zor. Bu nedenle Belediye Evleri Mahallesinde atletizm sporu için yaptırdığımız sahayı futbol maçlarının da yapılabileceği bir hale getireceğiz. Ve tabii bununla yetinmeyeceğiz. İl Müdürlüğümüzün öncülüğünde 7500 kişilik kapalı spor salonu ve yine Belediye Evleri Mahallesi Adana Koop’ta 2500 kişilik bir salon daha yapacağız. Bahsettiğim tüm bu tesislerin çok yakında temeli atılacak” bilgisini verdi.


KULÜPLER PLAKETLERİNİ ÇETİN’DEN ALDI

Şampiyonluk maçında kazananları kutlayan Çetin, “Aslında bu turnuvanın kaybedeni yok. Hepiniz 1.cisiniz. Değerli futbolcumuz Murat Yüksel adına düzenlediğimiz bu turnuvada, Adanaspor ve Adana Demirspor’da önceki dönemlerde görev almış futbolcularımızın karşılaşmasına tanıklık ettik. Biz büyük sporcularımıza, sanatçılarımıza ölümünden sonra değil, yaşarken sahip çıkıyoruz. Murat Yüksel kardeşimizle de daha başka platformlarda bir arada olacağız. Ben hepinizi kutluyorum” diye konuştu. Başkan Çetin, İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Aldülkadir Ateş, futbolcu Murat Yüksel, kulüp başkanları, hocalar ve hakemlere plaketlerini verdi. Dereceye giren takımlar da plaketlerini ve madalyalarını yine Çetin’den aldılar. Futbol Turnuvasının finali çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.​