Adanahabermerkezi.com

Gençlik ve Spor Bakanlığınca tamamlanan Adana Yeni stadı bu yıl başında hizmete girmişti. 8 yılda anca tamamlanabilen Adana yeni stadyumunun zemini daha kış mevsimindeki etkin yağışlar başlamadan bozuldu. 10 ay önce hizmete giren stadyumun zemini;  kalitesiz özensiz ve gelişigüzel yapıldığı için kullanılamaz hale geldi.   Adana stadyumunun “yenisinin” yüzde 50 kapasite ve pandemi nedeniyle daha bir çok taraftarın bile maç izlemesine imkân sunulamadan çim zermini “eskidi”. Böyle olunca "Yeni" Adana stadının “Eskiyen” çimleri için bakım yapılacak.  Bu nedenle kapatılacak olan statta yaklaşık 1 ay maç oynanamayacak.

Bakanlık yetkililerinin büyük hatası sonucu Adana Demirspor ve Adanaspor’un Ocak ayı içinde Adana’da oynayacağı maçlar riske girdi. Zira 2 yılda tamamlanacağı açıklanan stat tam 8 yılda tamamlanabilmişti. Çim bakımı için süre olarak yaklaşık 1 ay dile getiriliyor. Bu durumda stat, 8 Ocak’ta Adanaspor-Bursaspor lig maçına Adana Demirspor’un 15 Ocak’ta Adana’da oynayacağı Kayserispor lig maçına kadar yetişecek mi? merak ediliyor.  Mutlaka yetiştirilmeye çalışılacak. Ancak stadın daha bir yıl olmadan zemininin iflas etmesinin sorumlusu ortaya çıkacak mı? Ve Gerekli yaptırım yapılacak mı?

KARADENİZ LOBİSİNİN GÜÇLÜ OLDUĞU TFF, AKDENİZ BÖLGESİNİ HİÇ BİLMİYOR!

Karadeniz lobisinin çok güçlü olduğu Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri de Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin “baştan savma” stat yapımına benzer bir karara imza attı. Karadeniz ve İstanbul dışında bulunan futbol kulüplerine mesafeli durduğu öne sürülen TFF yönetimi, Adana Demirspor-Ankaraspor Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu Karşılaşmasını Mersin’e vererek bu iddiaları bir kez daha ispatladı. Adana Demirspor taraftarının, Mersin İY'e karşı bakışından habersiz, Akdeniz kulüplerini bilmeyen TFF yöneticileri, Adana Demirspor-Ankaraspor maçını Mersin’e vererek bilgi, beceri ve liyakat konusunda sınıfta kaldı.

KAYBEDEN ADANA DEMİRSPOR VE ADANASPOR OLDU

Hem TFF hem de Bakanlık yetkilileri,  “Bir iş yaparken, bir iş bozarak” en basit anlatımla Türk futbolunun ilerlemesine katkı veremediler. Böylece Bakanlık yetkilileri; kalitesiz ve baştan savma iş yaptırarak Adana Demirspor’un kupa ve Adanaspor ile birlikte lig maçlarının başka sahalarda oynanması zorunluluğuyla, TFF yönetimi de Demirspor’un kupa maçını Mersin’de oynatmak istemesiyle iki kulübe de zarar vermiş oldu. Şayet stadın bakımı kısa sürede tamamlanamazsa Adana Demirspor ve Adanaspor maçlarını ciddi taraftar desteğinden yoksun iç saha maçlarını başka kentlerde oynayacak. 

Sporseverin tek talebi ise en kısa sürede Adana yeni stadının ÇİM ZEMİNİNİN BİLİMSEL VE TEKNİK KONTROLLER IŞIĞINDA TAMAMLANMASI.