Daha bir yıl dahi dolmadan çim zeminin bakıma alınması ve bu nedenle de Adanaspor ile Adana Demirspor'un kupa vel ig maçlarından bazılarını başka sahalarda oynaması Spor severlerce büyük tepki toplamıştı. 

Bakıma başlanmasının ardından geçen yaklaşık 20 günde çim zeminin bakımı - yenilenmesi tamamlandı! Ne yapıldığı nasıl bir işilem yapıldığı henüz bilinmiyor. Ancak Adana Demirspor'un Kayserispor ile oynayacağı maç için TFF, Yeni Adana Stadını yer olarak gösterdi. Buna göre maçın Adana'da oynananması bekleniyor.  Ancak tadilatın bitme aşamasına gelmesine karşın, küçük ihtimal de olsa, aşırı yağış nedeniyle zemininin yetişememe durumunda, maçın başka bir sahaya verilebileceği ihtimali hala var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin, baştan savma ve özensiz şekilde yapılan çim zeminin nasıl bu hale geldiği ve varsa sorumlular hakkında işlem başlatıp, başlatmadığı ise merak ediliyor.  Bu arada Adana 5 Ocak Stadının neden acaleyle yıkıldığı da bilinmiyor. Yeni stadta olumsuzluk olabileceği düşünülerek eski stadın yıkımının 1 yıl süre ile bekletilmesi olası olumsuzlukları önleyebilecekken, bilinçsizce uygulamalar yapılması en basit anlatımla Adanaspor ver Adana Demirspor camialarına zarar verdi. 

Şimdi ise tek temennimiz; zeminin çok iyi yapılmış olması ve (İnşallah) bu haftaki Adana Demirspor maçının TFF'nin belirttiği gibi Adana'da oynanması.