Adana Demirspor-Adanaspor derbisi geçtiğimiz Pazar günü oynandı ama hala dillerden düşmüyor. Sahadaki mücadelesi ile, tribün şovlarıyla, golleriyle, mutluluğuyla, üzüntüsüyle bir Adana derbisi de geride kaldı. Adana Demirspor rakibi Adanaspor’u 4-2’lik net bir skorla geçerken sezonun da ilk galibiyetini almış oldu.
Bu maçta en çok konuşulan Demirspor’un dirilişi oldu.  Maçın ilk yarısını 4-0’lık net bir skorla kapatan Adana Demirspor attığı kadar da kaçırdı. Carlos, Gökhan, Erçağ ve Lawal’ın kaçırdığı goller hala konuşuluyor.  Bırakın Adana’yı tüm Türkiye Adana derbisini konuşuyor. Tüm Türkiye’nin gönlünü fetheden  Demirspor, oynadığı futbol ve bu isteğine karşılık galibiyeti 4 golle alması takdirle karşılandı.
HEDİYEYİ MUSTAFA UĞUR ALDI
Adana Demirspor Teknik Direktör Mustafa Uğur, göreve yeni geldiğini hatırlatarak, ''Önemli bir galibiyet aldık. Adanaspor karşısında alınan galibiyet anlamlı. İlk yarı oynanan oyun keyif vericiydi. İkinci yarı ise daha önce alınan sonuçların etkisi oldu. Adanaspor da ikinci yarı arzulu ve istekliydi. Bizim açımızdan ne istediğini bilen ve alan bir takım vardı, mutluyum. Futbolcularımın galibiyet hediyesi sanırım.'' diye konuştu.
Uğur, bir gazetecinin ''Kısa sürede takımda ne değiştiğini'' sorması üzerine, oyuncuları mental olarak hazırlamasının rahat futbol oynamalarına etkisi olduğunu söyledi.