Kulüp Başkanı Tevriz Dura yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi.

 

KONYA SELÇUKLU YENİLGİSİNİ NAZAR BONCUĞU SAYIYORUM

Bu kadroya iki yabancı koyduğun taktirde TB2L’de Play Off’a oynar. Çok güçlü ve kaliteli bir kadro oluşturduk. Konya Selçuklu Belediyesi maçının yenilgisini bu yıl nazar boncuğu sayıyorum. 12 oyuncumuzda oldukça kaliteli isimlerden oluştu. Bir çok oyuncu TB2L’de yıllarca gittikleri her takımlarda şampiyonluklar yaşattılar. Şimdi sıra Adanaspor’da!

 

YEŞİL GİRESUN KAPALI GİŞE

Kardeş kulübümüz Yeşil Giresun Belediye her maçını TB2L’de salonu doldurarak oynuyor. Ben inanıyorum ki ilerleyen haftalarda başta Turbeyler olmak üzere tüm Adanaspor Taraftarları Menderes Spor Salonu’nu dolduracaklardır.

 

LİGDEN ÇEKİLİYORLAR, DEPLASMANLARA GİTMİYORLAR

EBBL çok yanlış bir şekilde oynatılıyor, hemen hemen hiç yok. 85’e yakın takım katılıyor. Bunların içinden toplasan 10-15 takım güçlü oluyor. Hatta bir çok takım ya lig başlarken çekiliyor, ya ligin ortasında çekiliyor ya da maçlara çıkmayarak daha önce deplasmanlara gidip masraf yapan takımları zarara sokuyorlar. Basketbol Federasyonumuz mutlaka ve mutlaka TB3L’yi kurmalı, kriterler getirmeli. Bir sezon boyu maddi-manevi büyük emekler veriyorsun, bir sezonun emeği son bir haftaya kalıyor. Böyle bir uygulama olmaz. Bunlar sezon sonunda masaya yatırılması gereken çok önemli konular.

 

BELEDİYELERDEN VE RİGA BOYA’DAN PARA ALMAYAN TEK KULÜP

Bizim önümüzde uzun haftalar var. Çok çalışarak, oyun disiplininden kopmayarak, rakiplerimize saygı duyarak küçük görmeyerek adam gibi mücadele verirsek bu takımı kimse durduramaz. Bu yıl transfere çok büyük paralar harcadık. Son iki transferin bütçesini kendi olanaklarımızla kapatmaya çalışacağız. Zaten Sayın Şevki Adalı olmasaydı biz bu kadar güçlü bir takım kurmamız mümkün değildi. Bazı insanlar yazıp, çizip, oynuyorlar. Şuan Adana’da belediyelerden ve Riga Boya’dan tek kuruş alamayan tek takım Kocavezir Mahallesi’nde halkın kurduğu Adanaspor’dur. Bütçe oluşturabilirsek, antrenörümüzde isterse, iki oyun kurucumuzun yanına belki bir tane daha kaliteli oyun kurucu alabiliriz.

 

SAAT 14:00’DE FUTBOLA, SAAT 18:00’DE BASKETBOLA

Dünyanın en büyük taraftarlarını cumartesi günü saat 14:00’de futbol maçına, bu maçtan sonra 18:00’de Menderes Spor Salonu’na bekler, saygılar sunarım.