Rakip teknik Direktörü Ümit Şengül maçın ardından yaptığı açıklamada  "Bugün yaşananlar maçın önüne geçti. Türkiye'de sokağa çıkma yasağı olduğu zamanda 5-6 bin kişiyle rakibin stada gelmesi çok manidar. Bunda sorumlu olan herkesin düşünmesi lazım" dedi. Ardından bazı medya mecralaında bu durum eleştirildi.  Doğru veya yanlış tartışılabilir 

Ancak öncelikle; 3-5 bin taraftar böylesine önemli maç için Adana Demispor hiç birşeydir. Kaldı ki, Çok sayıda yerel yayın yapan gazete, Adanahabermerkezi.com (Ayrıca TRT spikeri) yasak olmasına rağmen, 3-5 bin taratarın varlığına değinmedi. Tribünler açık olsaydı, yeni stadın ilk tribün rekoru kırılırdı. Zaren stada seyirci alınacağı açıklanmadı. 

İkinci olarak tribündeki taraftarı medya yazmış olsaydı kulübe ceza gelmesi için adeta "İspiyoncu" olurdu. AVM'de gezmeye izin verilirken, konntrollu olarak stada taraftar alınmasının yasaklanması yanlışlığını konuşmak yerine; mesafenin rahatça korunabileceği stadındaki taraftaın eleştirilmesi dikkat çekici.

Adana Demirspor taraftarı ise bu eleştirilere "Acaba, Giresunspor'a Bursa maçında protokole fazla seyirci alındığı için ceza kesildi ona yanıyorlar"  diyerek yanıt veriyor.